Μητσοτάκης: «Σοκαριστική πράξη» η «πειρατική» σύλληψη δημοσιογράφου από το καθεστώς Λουκασένκο Μητσοτάκης: «Σοκαριστική πράξη» η «πειρατική» σύλληψη δημοσιογράφου από το καθεστώς Λουκασένκο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μητσοτάκης: «Σοκαριστική πράξη» η «πειρατική» σύλληψη δημοσιογράφου από το καθεστώς Λουκασένκο

Την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η «πειρατική» σύλληψη αντιφρονούντα δημοσιογράφου από το καθεστώς Λουκασένκο: όπως είναι γνωστό, η Λευκορωσία ανάγκασε τους πιλότους εμπορικής πτήσης που απογειώθηκε από την Αθήνα με προορισμό τη Λιθουανία, να προσγειωθούν στην Λευκορωσία προκειμένου να συλλάβουν τον αντιφρονούντα, ο οποίος αντιμετωπίζει ακόμα και την ποινή του θανάτου στην χώρα του. 

Ο κ. Μητσοτάκης , σε ανάρτησή του στο twitter, κάνει λόγο για «σοκαριστική πράξη», ζητεί την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών και προαναγγέλλει ότι το θέμα θα τεθεί στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Δευτέρα, ώστε να ενταθεί η πίεση προς το καθεστώς Λουκασένκο. 

Η ανάρτηση Μητσοτάκη έχει ως εξής: 

«Η αναγκαστική προσγείωση ενός εμπορικού αεροπλάνου για την κράτηση ενός δημοσιογράφου είναι μια άνευ προηγουμένου, σοκαριστική πράξη. 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών. Είναι ανάγκη το αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εντείνει τις πιέσεις στη Λευκορωσία. Φτάνει πια!»


epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης: «Σοκαριστική πράξη» η «πειρατική» σύλληψη δημοσιογράφου από το καθεστώς Λουκασένκο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4877824624008557775
Σχόλια
item