Γιάννενα: Ισόπεδος κόμβος στην Πλατεία Πάργης Γιάννενα: Ισόπεδος κόμβος στην Πλατεία Πάργης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ισόπεδος κόμβος στην Πλατεία Πάργης

Τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην πολυσύχναστη περιοχή της Πλατείας Πάργης που περιλαμβάνει και ανάπλαση της οδού Χαριλάου Τρικούπη προωθεί ο Δήμος Ιωαννιτών.

Με χθεσινή της απόφαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη μελέτη και τους όρους δημοπράτησης του έργου, που έχει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με την μελέτη στην οδό Χαριλάου Τρικούπη τροποποιείται ο άξονας της οδού προκειμένου να μειωθούν οι πολλαπλές αλλαγές κατεύθυνσης αλλά και για να ευθυγραμμιστεί με την είσοδο της προέκτασης, με την οποία δεν υπήρχε σύγκλιση.

Προβλέπεται επίσης η κατασκευή πέντε διαβάσεων πεζών πριν την συμβολή με τις κάθετες οδούς για να επιτρέπουν στα οχήματα που εισέρχονται να κινούνται ανεπηρέαστα. Εργασίες θα γίνουν και στα πεζοδρόμια, στα οποία θα υπάρχει και λωρίδα όδευσης τυφλών, ενώ στην πλατεία Πάργης θα κατασκευαστεί ισόπεδος κόμβος.

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος, επιτυγχάνεται αφενός η επίλυση σοβαρών προβλημάτων σε μία πυκνοδομημένη και με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο περιοχή και αφετέρου η σημαντική αναβάθμισή της.

Προσθήκη στο Καταφύγιο αδέσποτων Από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών εγκρίθηκε επίσης η μελέτη κατασκευής και οι όροι δημοπράτησης της προσθήκης κτιρίου στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 262 χιλιάδες ευρώ και με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων φιλοξενίας των αδέσποτων της πόλης. Κατεδάφιση ρυμοτομούμενων.

Τέλος η Ο.Ε. ενέκρινε την μελέτη και τους όρους δημοπράτησης κατεδάφισης ρυμοτομούμενων και επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ισόπεδος κόμβος στην Πλατεία Πάργης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6610586866785771444
Σχόλια
item