Ήγουμενίτσα: Στις καλένδες η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού Ηγουμενίτσας με την Καλαμπάκα... Ήγουμενίτσα: Στις καλένδες η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού Ηγουμενίτσας με την Καλαμπάκα... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Στις καλένδες η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού Ηγουμενίτσας με την Καλαμπάκα...

Η  σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού Ηγουμενίτσας με την Καλαμπάκα, ένα έργο υψίστης αναγκαιότητας, τόσο για την πόλη της Ηγουμενίτσας, που λόγω της ύπαρξης του λιμανιού αποτελεί βασικό Διευρωπαϊκό σημείο μεταφοράς, όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, που εδώ και χρόνια, έναντι των άλλων Περιφερειών, υστερεί στο θέμα αυτό, φαίνεται πως δεν προχωρά καθόλου. 

Ουσιαστικά πρόκειται για την ολοκλήρωση της λεγόμενης «Σιδηροδρομικής Εγνατίας», που μένει εκτός από τα πλάνα χρηματοδότησης. 

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης η Ήπειρος είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας, για την οποία δεν προωθείται πρόγραμμα για το σιδηρόδρομο».

Εξάλλου ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε και  στη δυνατότητα ένταξης έργων οδικής ασφάλειας στα προγράμματα, που έχουν κατατεθεί από τα αρμόδια Υπουργεία για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι "δυστυχώς, μεγάλα έργα, όπως το Ιωάννινα – Κακαβιά, δεν μπόρεσαν να μπουν στο Ταμείο Ανάκαμψης, παρόλο που εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου ετοιμαστήκαμε". 

epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Στις καλένδες η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού Ηγουμενίτσας με την Καλαμπάκα...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2472657329907493193
Σχόλια
item