Θεσπρωτία: Εορτάστηκε στο Γραικοχώρι Ηγ/τσας η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης Θεσπρωτία: Εορτάστηκε στο Γραικοχώρι Ηγ/τσας η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Εορτάστηκε στο Γραικοχώρι Ηγ/τσας η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης

Με λιτές εκδηλώσεις, δοξολογία στο ναό της Αγίας Τριάδας και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, εορτάστηκε στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας η ημέρα Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού και ναζισμού. 

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ρεγγίνα Δηλαβέρη κ. ά. 

Σε δήλωσή του ο Μάριος Κάτσης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "τιμούμε τους χιλιάδες ήρωες, που πολέμησαν τους κατακτητές και θυσιάστηκαν για να μας παραδώσουν την πατρίδα περήφανη κι ελεύθερη. Ο αγώνας του λαού μας ξεκίνησε το 1941 και διήρκησε μέχρι την απελευθέρωση.

Οι μεγάλες θυσίες που πρόσφεραν οι πρόγονοί μας για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, οι στερήσεις και τα βάσανα κατά τη διάρκεια του πολέμου δεν πήγαν χαμένα, αλλά οδήγησαν στην νίκη απέναντι στους κατακτητές".epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Εορτάστηκε στο Γραικοχώρι Ηγ/τσας η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7279576650527854339
Σχόλια
item