Θεσπρωτία: Ξεκινά η αποκατάσταση του δρόμου Αγιά-Πέρδικα... Θεσπρωτία: Ξεκινά η αποκατάσταση του δρόμου Αγιά-Πέρδικα... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ξεκινά η αποκατάσταση του δρόμου Αγιά-Πέρδικα...

Ξεκινά η αποκατάσταση του δρόμου Αγιά-Πέρδικα, που είναι μια τουριστική περιοχή, η οποία συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες.

Ο δρόμος αυτός, που έχει μεγάλη κίνηση, σε τμήματά του δεν είναι σε καλή κατάσταση και σίγουρα χρειάζεται άμεση βελτίωση, ώστε να καλύψει ανάγκες και της τρέχουσας τουριστικής σεζόν. 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. 

Εξάλλου τέσσερα πολύ σημαντικά έργα νέων υποδομών, προωθούνται προς υλοποίηση με αποφάσεις, που έλαβε στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Πρόκειται για τον εκσυγχρονισμού του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Πρέβεζας, την διευθέτηση του ρέματος Τούση στην Πάργα, την κατασκευή κυκλικού κόμβου επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κόνιτσας στην περιοχή Ελεούσας και την βελτίωση του δρόμου από Καταρράκτη μέχρι το Ορειβατικό Καταφύγιο. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός των τεσσάρων έργων ανέρχεται σε 9,083.000 ευρώ.

Εκτός αυτών η Οικονομική Επιτροπή έλαβε αποφάσεις και άλλα έργα βελτίωσης και αποκατάστασης των οδικών υποδομών κ.α., με τον  προϋπολογισμό τους να ξεπερνά το  1,2 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά:

Εκσυγχρονισμός  αλιευτικού  καταφυγίου   Μύτικα

Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο («SICAP ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»)  του έργου για τη «Βελτίωση και εκσυγχρονισμό του  αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Δ. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 2.875.000.

Δημοπρατείται η διευθέτηση του ρέματος Τούση Πάργας

Η διευθέτηση του ρέματος Τούση στο Δήμο Πάργας (προϋπολογισμού 2.320.000 ευρώ) είναι το δεύτερο έργο που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, το οποίο μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης, καθώς σήμερα  η  Ο.Ε.  ενέκρινε τη δημοπράτησή του έργου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

Κυκλικός κόμβος  επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κόνιτσας

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή  ενός ακόμη κυκλικού κόμβου σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο του Εθνικού οδικού Δικτύου. 

Πρόκειται για την περιοχή στο οποίο λειτουργεί το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κόνιτσας, όπου διασταυρώνεται ο δρόμος για Ελεούσα- Κρύα- Αγία Μαρίνα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.768.000 € και σήμερα από την Ο.Ε. αναδείχτηκε οριστικός ανάδοχος η ΓΙΓΕΚΑΤ ΑΤΕΕ.

Οδική σύνδεση προς Καταφύγιο Καταρράκτη

Με άλλη απόφασή της η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου: «Βελτίωση βατότητας οδού από οικισμό «Αλώνι – Χιώνι» Καταρράκτη έως Ορειβατικό Καταφύγιο Καταρράκτη», προϋπολογισμού € 1.120.000.

 Άλλες αποφάσεις

Η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε επίσης τα αποτελέσματα των παρακάτω διαγωνισμών:

·          «Αποκατάσταση κατολισθήσεων και δημιουργία κόμβου Αγίου Ανδρέα – Ζωτικού και οδού προς Τύρια – Σιστρούνι», προϋπολογισμού € 300.000.

·          «Συλλογή στοιχείων στην περιοχή Άγιος Ανδρέας Πρέβεζας μετά την έγκριση του ΚΑΣ των μελετών της περιοχής», προϋπολογισμού € 74.400.  

·          «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Καλουτάς – Ανθρακίτη από καθίζηση – διακοπή οδού», προϋπολογισμού € 65.720.

·         «Βελτίωση της οδού Φούρκας προς Προφήτη Ηλία για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων και του μνημείου τιμής των γυναικών της Πίνδου»,   προϋπολογισμού € 76.000.

Ενέκρινε- μεταξύ άλλων- και  τις διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων: 

·          «Συντήρηση – βελτίωση οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων», προϋπολογισμού € 100.000.

·         «Συντήρηση – βελτίωση οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 100.000.

·          «Συντήρηση – βελτίωση οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς», προϋπολογισμού € 100.000.

·          «Άμεση αποκατάσταση καθιζήσεων στο ΕΟΔ Άρτας», προϋπολογισμού € 50.000.

·         Άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Ματσούκι, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.

·         «Καθαρισμός – άρση προσχώσεων υδατορεμάτων περιοχής Αγ. Δημητρίου Πέτα», προϋπολογισμού € 74.000.

·          «Καθαρισμός ρείθρων επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 30.000.

 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ξεκινά η αποκατάσταση του δρόμου Αγιά-Πέρδικα...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6090289746032006764
Σχόλια
item