Γιώργος Σαμπάνης: Ο πρωταθλητισμός που άφησε και η απόρριψη από καταξιωμένους καλλιτέχνες Γιώργος Σαμπάνης: Ο πρωταθλητισμός που άφησε και η απόρριψη από καταξιωμένους καλλιτέχνες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιώργος Σαμπάνης: Ο πρωταθλητισμός που άφησε και η απόρριψη από καταξιωμένους καλλιτέχνες

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Γιώργος Σαμπάνης βρέθηκε καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» και παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Ο ταλαντούχος συνθέτης και τραγουδιστής μίλησε για την περιπετειώδη διαδρομή του και για το πέρασμά του από τον στίβο του αθλητισμού στον δρόμο της μουσικής.

«Μετά τον πρωταθλητισμό το τραγούδι μου φάνηκε πολύ εύκολο. Ταλαιπωρήθηκα με τον αθλητισμό. Δεν είχα προσωπική ζωή. Βάζεις έναν στόχο που στιγμιαία μπορεί να εξαφανιστεί. Μου έχει τύχει να χάσω Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από τραυματισμό που δεν συνέβη στην προπόνηση, με πάτησε αυτοκίνητο… Από τύχη βρέθηκα στον αθλητισμό. 

Είχα έναν συμμαθητή στο σχολείο που ήθελε να περάσουμε από τον στίβο να συναντήσει μια κοπέλα. Παίζαμε μαζί μουσική. Χάλασε το λεωφορείο, έπιασε βροχή και πήγαμε με τα πόδια στο γήπεδο. 

Μπήκα μέσα, η βροχή σταμάτησε, εκείνος βρήκε την κοπέλα και εμένα με συνάντησε ένας προπονητής και μου είπε να αρχίσω να τρέχω… Από εκείνη την παράξενη συγκυρία, ξεκίνησα τον στίβο» εξομολογήθηκε αρχικά ο Γιώργος Σαμπάνης.

Στη συνέχεια, οι γονείς του δημοφιλή καλλιτέχνη – η κ. Έφη Καρεκλά και ο κ. Βαγγέλης Σαμπάνης – μίλησαν με συγκινητικά λόγια για τον ταλαντούχο γιο τους: «Πήρε πολλή αγάπη από όλους. 

Την πρώτη του μελωδία την έγραψε στην κούνια. Απογοητεύτηκε με τον αθλητισμό, αν δεν είσαι σε έναν πλούσιο οργανισμό, δεν έχεις απολαβές. Μέσα μου ήξερα ότι ο δρόμος του Γιώργου είναι να ασχοληθεί με την μουσική. 

Ο Γιώργος είναι ένας πολύ δοτικός άνθρωπος, δίνει τα πάντα. Περιμένει τα πάντα και απογοητεύεται…»

Σε πόσους καλλιτέχνες είχε στείλει κομμάτια σε μικρότερη ηλικία: «Είναι άσχημη ιστορία αυτή. Από τα 18 μου μέχρι τα 24 μου που μπήκα στην δισκογραφία, πήγαινα συνέχεια τραγούδια μου σε καλλιτέχνες που θαύμαζα πολύ. 

Δεν μου απάντησε ποτέ κανένας, βάζω στοίχημα ότι δεν τα άκουσαν πριν. Τώρα που είμαι σε αυτόν τον χώρο, μπορώ να καταλάβω γιατί…» αποκάλυψε ο Γιώργος Σαμπάνης.epirusblog.gr
5 of 5
Γιώργος Σαμπάνης: Ο πρωταθλητισμός που άφησε και η απόρριψη από καταξιωμένους καλλιτέχνες
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 1348000532131678651
Σχόλια
item