Δένδιας σε εκπροσώπους κομμάτων: Η Ελλάδα επιθυμεί αποκλιμάκωση με την Τουρκία αλλά και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου

«Η Ελλάδα επιθυμεί αποκλιμάκωση με την Τουρκία αλλά και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου», τονίζει σε δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί την αποκλιμάκωση και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία, τονίζοντας, όμως, ότι αυτό απαιτεί ειλικρίνεια και αποφυγή προκλήσεων και, βέβαια, σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας, που αποτελεί τμήμα του Διεθνούς Δικαίου.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της Άτυπης Πενταμερούς για το Κυπριακό στη Γενεύη, «η οποία, δυστυχώς, κατέληξε σε αδιέξοδο εξαιτίας της τουρκοκυπριακής και της τουρκικής αδιαλλαξίας».

Ολόκληρη η δήλωση Δένδια:

«Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών με τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, επί τη βάσει της εντολής του Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είχα σήμερα μια σειρά συναντήσεων με όλα τα κόμματα.

Αναφέρθηκα καταρχήν στη σημασία των συναντήσεων που είχα στην Άγκυρα. Ως γνωστόν, η Ελλάδα επιθυμεί την αποκλιμάκωση και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία.

Όμως, η ειλικρίνεια και η αποφυγή προκλήσεων είναι απαραίτητο στοιχείο αυτής της προσπάθειας. Και βέβαια, ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας, που αποτελεί τμήμα του Διεθνούς Δικαίου.

Επεσήμανα, επίσης, ότι υπάρχει πρόσκληση προς τον Τούρκο ομόλογό μου να επισκεφθεί την Αθήνα σε ανταπόδοση της δικής μου επίσκεψης στην Άγκυρα.

Αναφέρθηκα στη συνέχεια στα αποτελέσματα της Άτυπης Πενταμερούς για το Κυπριακό στη Γενεύη, η οποία, δυστυχώς, κατέληξε σε αδιέξοδο εξαιτίας της τουρκοκυπριακής και της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Τόνισα, για άλλη μία φορά, ότι κάθε προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού πρέπει να διεξάγεται μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. 

Και ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προσπαθεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον συνάδελφό μου Νίκο Χριστοδουλίδη, για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό».


epirusblog.gr
5 of 5
Δένδιας σε εκπροσώπους κομμάτων: Η Ελλάδα επιθυμεί αποκλιμάκωση με την Τουρκία αλλά και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5748892613170809160
item