Γαλλία: Αργή, αλλά σταθερή η αποκλιμάκωση της πανδημίας -Ξεπέρασαν το μισό εκατ. χθες οι εμβολιασμοί Γαλλία: Αργή, αλλά σταθερή η αποκλιμάκωση της πανδημίας -Ξεπέρασαν το μισό εκατ. χθες οι εμβολιασμοί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γαλλία: Αργή, αλλά σταθερή η αποκλιμάκωση της πανδημίας -Ξεπέρασαν το μισό εκατ. χθες οι εμβολιασμοί

Αποκλιμάκωση παρουσιάζει η πανδημία του κορωνοϊού στη Γαλλία, παρά την έντονη πίεση που παραμένει στα νοσοκομεία της χώρας.

Έτσι, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Γαλλία με Covid-19 μειώθηκε για πέμπτη συνεχή ημέρα, υποχωρώντας κατά 94 στους 5.581, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

196 νέοι θάνατοι λόγω κορωνοϊού στη Γαλλία

Ο αριθμός των εισαγωγών στο νοσοκομείο δείχνει αργή, αλλά σταδιακή αποκλιμάκωση, με 28.603 πολίτες με κορωνοϊό να νοσηλεύονται σήμερα, έναντι 28.930 μια ημέρα νωρίτερα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε 195 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Γαλλίας, έναντι 270 χθες. Συνολικά η χώρα καταγράφει 104.709 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Ξεπέρασε το μισό εκατ. εμβολιασμών σε μια ημέρα η Γαλλία

Την ίδια ώρα, το γαλλικό δίκτυο BFMtv μεταδίδει πως το τελευταίο 24ωρο, για πρώτη φορά, η Γαλλία ξεπέρασε τους 500.000 εμβολιασμούς. Συνολικά, 15,7 εκατ πολίτες έχουν λάβει έστω τη μία δόση του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού, ενώ 6,5 εκατ. έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

«Σε όλη την ΕΕ αυξάνεται η αισιοδοξία πως τα χειρότερα είναι πίσω μας, παρότι οι Αρχές εξακολουθούν να παλεύουν με το τρίτο κύμα», σημείωνε δημοσίευμα της Μεγάλης Παρασκευής στο Bloomberg, αποτυπώνοντας πως όλη η Ευρώπη δείχνει να βρίσκει βηματισμό στη χορήγηση εμβολίων.


epirusblog.gr
5 of 5
Γαλλία: Αργή, αλλά σταθερή η αποκλιμάκωση της πανδημίας -Ξεπέρασαν το μισό εκατ. χθες οι εμβολιασμοί
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4645318241386181040
Σχόλια
item