Άρτα: Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων αντιδρά στην κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου στις Πηγές Αγ. Γεωργίου Άρτα: Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων αντιδρά στην κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου στις Πηγές Αγ. Γεωργίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων αντιδρά στην κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου στις Πηγές Αγ. Γεωργίου

Στην έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στον Άγιο Γεώργιο του Δήμου Ζηρού, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στην τελευταία του συνεδρίαση.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της Δημόσιας Διαβούλευσης για το περιεχόμενο του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Έργου “Μικρό Υδροηλεκτρικό έργο (ΜΥΗΕ) Άγιος Γεώργιος, ισχύος 2,13 MW, Δ.Ε. Φιλιππιάδας, Δήμου Ζηρού/ Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου), έκρινε πως:- η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου θα προκαλέσει πολλά προβλήματα τόσο στην ιδία την περιοχή του Άγιου Γεωργίου ,όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

- εκτός από την αρχαιολογική και πολιτιστική υποβάθμιση, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και την αύξηση κίνδυνου πλημμυρικών φαινομένων, υπαρκτή είναι και η πιθανότητα πρόκλησης προβλημάτων στις Πηγές του Αγίου Γεωργίου, που υδροδοτούν τους Νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων αντιδρά στην κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου στις Πηγές Αγ. Γεωργίου
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8933472590934245516
Σχόλια
item