Πρέβεζα: Μηχανοκίνητη πορεία οργανώνουν την 6η Μαΐου στην Πρέβεζα οι εργαζόμενοι σε delivery-εστίαση-τουρισμό Πρέβεζα: Μηχανοκίνητη πορεία οργανώνουν την 6η Μαΐου στην Πρέβεζα οι εργαζόμενοι σε delivery-εστίαση-τουρισμό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Μηχανοκίνητη πορεία οργανώνουν την 6η Μαΐου στην Πρέβεζα οι εργαζόμενοι σε delivery-εστίαση-τουρισμό

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα επισιτισμού-τουρισμού-διανομείς του Νομού Πρέβεζας:

‘Ολο το προηγούμενο διαστημα πανελλαδικά,συντονισμένα με τους συναδέλφους μας βρεθήκαμε στους δρόμους του αγώνα,όπως και στις κινητοποιήσεις στις 20 Απρίλη,για όλα όσα μας ανήκουν, όλα όσα έχουμε ανάγκη. 

Για να ξαναγυρίσουν στη δουλειά όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, για να μπορούμε να έχουμε την υγεία μας, για να δουλεύουμε με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα,για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος και χωρίς εισόδημα.

Κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται και φέτος για το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτόκολλα «κερδοφορίας και ανταγωνισμού» βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δουλειά και τα δικαιώματά μας αλλά την ίδια την υγεία και τη ζωή μας, αφήνοντας για μια ακόμη σεζόν τους εργαζόμενους και το λαό στο έλεος της πανδημίας και των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης στη Δημόσια Υγεία. 

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα επεισόδια στο σήριαλ της ατομικής ευθύνης θέλοντας να φορτώσει για άλλη μια φορά το βάρος στις πλάτες μας απαλλάσσοντας τους εργοδότες από την υποχρέωση και το κόστος για τα μέτρα προστασίας στους χώρους.

Ξέρουμε πολύ καλά πώς άνοιξαν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια πέρσι. Οι εργοδότες είχαν το ελεύθερο από την κυβέρνηση να απασχολούν όσους ήθελαν και για όσο χρόνο ήθελαν. Τώρα η κυβέρνηση επιδιώκει να τους χαρίσει νέα αντεργατικά μέτρα, όπως η δεκάωρη δουλειά με απλήρωτη υπερωρία.

Οι διανομείς ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να δουλεύεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας, αφού αυτό στο χώρο μας είναι νόμος, που βολεύει τους εργοδότες και τσακίζει εμάς τους ντελιβεράδες. 

Ζει και βασιλεύει η ανασφάλιστη εργασία ενώ είμαστε σε ένα κλάδο με μεγάλη επικινδυνότητα όταν όλη μέρα είμαστε στο δρόμο, κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Σε όλα τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι τους απαντάμε: Για εμάς ένα είναι το πρωτόκολλο:

Όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, όπως μας θέλουν κυβέρνηση κι εργοδοσία, όχι μόνο δεν κερδίζουμε τίποτα αλλά βάζουμε και τρικλοποδιά στα δικαιώματά μας.

Για εμάς είναι μονόδρομος να ξεσηκωθούμε απέναντι στην κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Απορρίπτουμε τη λογική του συμβιβασμού, του λεγόμενου «κοινωνικού εταιρισμού» που προβάλλει η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, ως την αιτία που μας οδήγησε σε νέες απώλειες στα δικαιώματα μας. Απορρίπτουμε τη λογική της διοίκησης του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού – Μαγείρων και Συναφών Επαγγελμάτων που κάνουν όλο αυτό το διάστημα τουμπεκί για όλα όσα βιώνουμε.

Στην «ατομική ευθύνη» απαντάμε συλλογικά, μαζικά, μαχητικά μέσα από την Επιτροπή Αγώνα μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Να διασφαλιστεί́ το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό́ και στον επισιτισμό́. Καμιά απόλυση.

• Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.

• Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων, μαγείρων, σερβιτόρων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

• Σταθερή εργασία 5ημερο - 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

• Να δίνονται όλα τα δώρα, οι άδειες. Οι νυχτερινές προσαυξήσεις καθώς και όταν η εργας΄λια γίνεται τις αργίες.

• Προσαύξηση 15% για αποζημείωση οχήματος

• Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

• Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι στον επισιτισμό που δεν θα δουλέψουν το καλοκαίρι του '21.

• Μηχανάκια, εξοπλισμός, σωστή, συνεχής συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση. Να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς.

• Μέτρα ατομικής προστασίας της Υγείας, παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας για μάγειρες, σερβιτόρους, λάντζα κλπ… με ευθύνη της εργοδοσίας.

• Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες.

Να οροθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής των καταστημάτων.

135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο,τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων για το 8ωρο-5νθήμερο-40ωρο,η κυβέρνηση ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών,ετοιμάζεται να νομοθετήσει το νομοσχέδιο-τερατούργημα για τα εργασιακά με τη 10ωρη εργασία,τις απλήρωτες υπερωρίες,φέρνει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης,επιδιώκει να καταργήσει το δικαίωμα της απεργίας,να βάλει τις συλλογικές συνδικαλιστικές διαδικασίες στο γύψο.

Απέναντι στην προσπάθεια κυβέρνησης-μεγαλοεργοδοσίας να επιβάλλουν έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα,απέναντι στις ξεπουλημένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ,Ομοσπονδία Επισιτισμού-Τουρισμού και Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας που ετοιμάζονται να γιορτάσουν αγκαλιά με το Υπουργείο Εργασίας την Πρωτομαγιά στις 4 Μάη,κολλητά με τις αργίες των ημερών με σκοπό να την εκφυλίσουν, απαντάμε με την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων μας και την προετοιμασία της μαζικής Απεργιακής μας απάντησης για την Πέμπτη 6 Μάη τιμώντας τους ηρωικούς νεκρούς της τάξης μας.

Δε θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση,σε κανέναν ξεπουλημένο εργατοπατέρα να καθορίσει το πότε οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα τιμήσουν αγωνιστικά και ταξικά την Πρωτομαγιά.

Την Πέμπτη 6 Μάη παίρνουμε μαζικά μέρος στην μηχανοκίνητη πορεία στις 09.30πμ στο Φόρο και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στα ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ,στις 10.00πμ. 

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ-ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ”.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Μηχανοκίνητη πορεία οργανώνουν την 6η Μαΐου στην Πρέβεζα οι εργαζόμενοι σε delivery-εστίαση-τουρισμό
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4741964560395354973
Σχόλια
item