Οι ειδικοί αποφάσισαν: η ζωή αρχίζει στα 40!

Για όλες εσάς που κοντεύετε ή έχετε μπει στην 5η δεκαετία της ζωή σας, σας έχουμε καλά νέα: τα καλύτερά σας χρόνια μόλις ξεκίνησαν! Σταματήστε να ανησυχείτε για τις αλλαγές στην εμφάνιση ή τον οργανισμό σας και απολαύστε τα χωρίς το άγχος των γηρατιών!

Οι περισσότερες γυναίκες, και ειδικά οι μητέρες, νιώθουν πολύ μεγάλη πίεση όσο μεγαλώνουν. Νομίζουν πως μόλις πατήσουν τα 40, θα πρέπει να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να διατηρήσουν το σφριγηλό τους δέρμα και την αψεγάδιαστη επιδερμίδα τους. 

Η αλήθεια όμως είναι πως δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αλλαγές που επιφέρουν τα 40 χρόνια μας, αλλά να νιώθουμε χαρούμενες και υπερήφανες για την ηλικία μας. 

Τα 40 απέχουν πολύ από τα λεγόμενα «γηρατειά» ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια κομβική ηλικία που μας επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις για το μέλλον. 

Μια έρευνα που έγινε με τη συμμετοχή 2.000 ενηλίκων που διανύουν την 5η δεκαετία της ζωής τους, απέδειξε πως τα 40 είναι μόνο η αρχή! Και δεν εννοούμε την αρχή του τέλους όπως νομίζαμε στην εφηβεία μας, αλλά η αρχή μιας κατασταλλαγμένης, συνειδητοποιημένης και ευτυχισμένης ζωής. 

Σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, δήλωσαν πως έχουν στη ζωή τους πιο υγιείς και ευτυχισμένες σχέσεις με τους φίλους τους απ’ ότι στα 20 ή τα 30, αφού πλέον γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους. 

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, φαίνεται πως οι 40ρηδες απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή τους, είναι πιο ευτυχισμένοι και προσέχουν περισσότερο των εαυτό τους. 

Συγκεκριμένα:

  • Το 35% των ερωτηθέντων κάνουν περισσότερες διακοπές το χρόνο: δύο σύντομα και δύο μεγαλύτερα
  • Τέσσερις στους δέκα από τους ενήλικες άνω των 40 δήλωσαν ότι δεν ήταν ποτέ πιο ευτυχισμένοι όσο τώρα
  • Το 1/3 των ερωτηθέντων ασκούνται περισσότερο τώρα απ’ ότι νεότεροι (περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά την εβδομάδα)
  • το 48% παρακολουθεί τι τρώει περισσότερο από πριν και ακολουθεί κάποιο είδος διατροφής
Το να μεγαλώνουμε δεν είναι κακό. Αντίθετα, φέρνει οικονομική σταθερότητα, πιο δυνατές φιλίες, περισσότερη αυτοπεποίθηση, περισσότερες διακοπές και πιο ευτυχισμένη ζωή!

Πηγή: moms.com

epirusblog.gr
5 of 5
Οι ειδικοί αποφάσισαν: η ζωή αρχίζει στα 40!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2369980043730641421
item