Σπάνε τα «κοντέρ» οι 40άρηδες: Εκλεισαν 66.000 ραντεβού για εμβολιασμό μέσα σε λίγες ώρες

Με «φρενήρεις» ρυθμούς εξελίσσεται η διαδικασία προγραμματισμού ραντεβού για εμβολιασμό από τους 40άρηδες της χώρας.

Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr από τα ξημερώματα ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις για εμβολιασμό, με ελεύθερη επιλογή εμβολίου για τις ηλικίες 40 έως 44 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, μέχρι τις 11:00 το πρωί είχαν ήδη κλειστεί 66.000 ραντεβού για εμβολιασμό από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Τα στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που εποπτεύουν τη διαδικασία επισημαίνουν ότι το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, αλλά η πλατφόρμα emvolio.gov.gr εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα. 

Οπως εξηγούν, τα ραντεβού κλείνονται με τέτοιο ρυθμό ώστε όσοι επιλέγουν ημερομηνίες και το… σκέφτονται για λίγα λεπτά εν τέλει χάνουν το ραντεβού τους (κατά την οριστικοποίηση η πλατφόρμα εμφανίζει ένα μήνυμα που λέει «δεν βρέθηκε ραντεβού για την 1η δόση»).

Εμβολιασμοί: Tι θα γίνει με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες

Νωρίτερα, ο υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι για την ηλικιακή ομάδα 20-29 η πλατφόρμα προγραμματισμού ραντεβού για εμβολιασμό θα ανoίξει τον Ιούνιο, διευκρινίζοντας ότι στη συγκεκριμένη ομάδα δεν θα χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca.

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γγ του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, επισήμανε ότι σχεδιάζονται ήδη οι εμβολιασμοί και για άτομα κάτω των 18 ετών. «Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. 

Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σημείωσε δε ότι ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας δε θα σταματήσει στους 18αρηδες, αλλά θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει τη σχετική έγκριση. Σε περίπτωση που το ηλικιακό όριο για το συγκεκριμένο εμβόλιο, εγκριθεί από τον EMA και για μικρότερες ηλικίες, «θα πάμε και πιο κάτω».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Μαΐου, θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για τους 35-39 ετών, για τους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου». 


epirusblog.gr
5 of 5
Σπάνε τα «κοντέρ» οι 40άρηδες: Εκλεισαν 66.000 ραντεβού για εμβολιασμό μέσα σε λίγες ώρες
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8605261577625611674
item