Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους 40-44 με όλα τα εμβόλια – Τον Ιούνιο οι ηλικίες 18-29 Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους 40-44 με όλα τα εμβόλια – Τον Ιούνιο οι ηλικίες 18-29 | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους 40-44 με όλα τα εμβόλια – Τον Ιούνιο οι ηλικίες 18-29

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 40-44 ετών.

«Ανάλογα με το πώς θα κινηθεί αυτή η ομάδα θα ανοίξει κι η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39 και 30-34 ετών. 

Αναμένεται η έναρξη για την ομάδα 18-29 μέσα στον Ιούνιο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Αναφέρθηκε και στις διαθέσιμες μέσω του gov.gr βεβαιώσεις θετικού και αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού Covid 19. 

Μιλώντας στον Αντέννα, ο κ. Αναγνωστόπουλος επανέλαβε ότι το πρόκειται για τη βεβαίωση που μπορεί ο πολίτης να παίρνει ψηφιακά κατόπιν του διαγνωστικού τεστ που διενεργεί σε εργαστήριο είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα. 

Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε ένα επίσημο έγγραφο, το οποίο πιστοποιεί το αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου. «Μόλις γίνει το τεστ θα πρέπει να κατοχυρωθεί στο μητρώο ασθενών της ΗΔΙΚΑ και κατόπιν δίνεται η βεβαίωση που είναι επίσημη».

Όσο για τους πολίτες που κάνουν οι ίδιοι self test «με προσωπική τους ευθύνη μπορούν να μπούνε στο selftest.gov.gr και να δηλώσουν ότι έχουν κάνει το τεστ είτε για τους ίδιους ως εργαζόμενοι είτε ως γονείς για τα παιδιά τους».

Ο κ. Αναγνωστόπουλος πρόσθεσε ότι και το πιστοποιητικό εμβολιασμού εκδίδεται με κωδικούς taxisnet, ενώ επεσήμανε ότι αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με το πράσινο πιστοποιητικό για όσους έχουν ήδη νοσήσει.


epirusblog.gr
5 of 5
Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους 40-44 με όλα τα εμβόλια – Τον Ιούνιο οι ηλικίες 18-29
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4909330129708361834
Σχόλια
item