Κορωνοϊός: Το Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα σε όλα τα εμβόλια για τους 30-34 -Πάνω από 100.000 ραντεβού σήμερα από τους 35-39 ετών Κορωνοϊός: Το Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα σε όλα τα εμβόλια για τους 30-34 -Πάνω από 100.000 ραντεβού σήμερα από τους 35-39 ετών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Το Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα σε όλα τα εμβόλια για τους 30-34 -Πάνω από 100.000 ραντεβού σήμερα από τους 35-39 ετών

Σαρωτικά ήταν τα ραντεβού των πολιτών ηλικίας 35-39 που από το πρωί της Τετάρτης είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τα στοιχεία των ραντεβού έδωσε ο υπουργός στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό. Όπως είπε, αναφορικά με τις ηλικίες 35-39 που από σήμερα μπορούν να επιλέξουν εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, κλείστηκαν 102.000 ραντεβού από το πρωί.

Επιπλέον, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως το Σάββατο 29 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να κλείνουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-34.

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση του υπουργείου για τον κορωνοϊό

Η ενημέρωση πραγματοποιείται από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Στην ενημέρωση συμμετέχει και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.


Αποκλιμάκωση της πανδημίας δείχνουν οι αριθμοί

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως σύμφωνα με τον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο βρισκόμαστε στα 1.775 κρούσματα την ημέρα, υποχωρώντας σαφώς κάτω από τα 2.000 κρούσματα.

Για μια ακόμη εβδομάδα πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων, με τη διάμεση ηλικία να υπολογίζεται πλέον στα 37 έτη, τάση που δείχνει πως συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικιακές ομάδες.

Τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα υπολογίζονται σε 16.838, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, υποχωρώντας σημαντικά, καθώς την προηγούμενη Τετάρτη ήταν πάνω από 20.000.

Όλες οι Περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση και μείωση κρουσμάτων, πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, που ωστόσο τόνισε πως αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε τελειώσει με την πανδημία.

Οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στη χώρα ανέρχονται σε 20.047 και ο αριθμός των εισαγωγών δείχνει τάση υποχώρησης. Ο μέσος όρος εισαγωγών είναι 244 την ημέρα, υποχωρώντας κάτω από τις 300 για πρώτη εβδομάδα.

Πέντε περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα

Τον λόγο πήρε μετά τον κ. Κικίλια, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε στις παρενέργειες που έχουν σημειωθεί σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 5 περιπτώσεις θρόμβωσης μετά το εμβόλιο της Astrazeneca. Από αυτές, οι 4 εκδηλώθηκαν σε γυναίκες και μία σε άνδρα 35 ετών. 

Ένας ασθενής ανάρρωσε, τρεις νοσηλεύονται και μία γυναίκα, δυστυχώς, κατέληξε. Συγκριτικά, 62 γυναίκες 30-49 ετών νοσηλεύθηκαν το τελευταίο δίμηνο», είπε.

Συνεχίζεται κανονικά η χορήγηση του εμβολίου

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αυτά, η Επιτροπή κρίνει ότι, πρώτον, το όφελος του εμβολίου υπερτερεί του κινδύνου που ενέχει ο εμβολιασμός, είπε η κυρία Θεοδωρίδου.

«Λαμβάνοντας υπ' όψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα και την τρέχουσα διασπορά, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ισχύον πρόγραμμα», τόνισε.

«Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες κάτω των 50 ετών και τα εμβόλια MRNA είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών» συμπλήρωσε, ωστόσο, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη δεύτερη δόση, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης θρόμβωσης μετά τη δεύτερη δόση είναι εξαιρετικά μικρή.


epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Το Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα σε όλα τα εμβόλια για τους 30-34 -Πάνω από 100.000 ραντεβού σήμερα από τους 35-39 ετών
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2120421677796059718
Σχόλια
item