Τσακαλώτος - Φόρουμ Δελφών: Φέτος και το 2022 θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη στην Ελλάδα Τσακαλώτος - Φόρουμ Δελφών: Φέτος και το 2022 θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη στην Ελλάδα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τσακαλώτος - Φόρουμ Δελφών: Φέτος και το 2022 θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη στην Ελλάδα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην Υπουργός Οικονομικών (2015-2019) σε  συζήτηση στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών,ανέφερε ότι δεν έχουν μπει οι πυλώνες για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Το ενιαίο νόμισμα δεν είναι συμβατό με οικονομίες που έχουν αποκλίσεις. Οι διαφορές μεταξύ του Βορρά και του Νότου στην Ευρώπη παραμένουν, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι αλλαγές που συντελούνται αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα μπορέσουν να εξομαλύνουν αυτές τις διαφορές, πρόσθεσε.

Ο Κ. Τσακαλώτος συμφώνησε όμως ότι φέτος και το 2022 θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη στην Ελλάδα

Εξέφρασε, όμως, σοβαρές επιφυλάξεις για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας σε μεσοπρόθεσμη βάση. «Δεν έχουν μπει οι πυλώνες για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό σκέλος της πολιτικής Μπαϊντεν, ως «μια θετική εξέλιξη.» 

Τα δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης Μπαϊντεν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας είναι τα διπλάσια από αυτά που έχει αποφασίσει η Ευρώπη. 

«Η Ευρώπη πάλι καθυστερεί και πάλι έπεται των εξελίξεων,» τόνισε ο πρώην Υπουργός.
epirusblog.gr
5 of 5
Τσακαλώτος - Φόρουμ Δελφών: Φέτος και το 2022 θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη στην Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4966070698183281397
Σχόλια
item