Ήγουμενίτσα: Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στις 10 στην Ηγουμενίτσα

Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά – Απαντάμε στην αντεργατική επίθεση

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Φέτος, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί αγώνες της τάξης μας, οι εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας απάντηση στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, που ετοιμάζεται να την καταργήσει.

Θα απαντήσουμε αγωνιστικά στις εξαγγελίες της για την επιβολή της 10ωρης εργασίας, την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, για τη διεύρυνση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις και την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» στο δημόσιο, την προώθηση της εργοδοτικής και κρατικής παρέμβασης στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, για το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι σχεδιασμένες αυτές ρυθμίσεις αφορούν και επιδρούν σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τινάζοντας απ’ τη μια στον αέρα την ζωή χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους και από την άλλη στηρίζοντας τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, φορτώνοντας και νέα βάρη στις πλάτες του λαού.

Είναι μέτρα με το βλέμμα στο «μέλλον», για να μπορούν να τσαλαπατούν κάθε δικαίωμα που έχει απομείνει, για να μπορούν να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους σήμερα, τα παιδιά μας αύριο, σαν σύγχρονους σκλάβους. 

Αποτελεί πρόκληση η κυβερνητική προπαγάνδα για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων ότι όλα θα γίνονται "μόνο αν τα θέλει ο εργαζόμενος", αφού όλοι γνωρίζουν ότι στους χώρους δουλειάς δεν κυριαρχεί η "ελεύθερη βούληση" του εργαζόμενου, αλλά η εντολή της εργοδοσίας. 

Θέλουν να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη, που οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα είναι πλήρως ελεύθεροι να απασχολούν όποτε και όσο θέλουν τους εργαζόμενους, να τους πληρώνουν με μισθούς που θα ξεκινούν από 200 ευρώ, να τους έχουν στη διάθεσή τους 7 μέρες τη βδομάδα, προκειμένου να μπορούν να «ξεκοκαλίσουν» ανενόχλητοι τα δις του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψης».

Φέτος, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, με χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, με δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται καθημερινά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ οι εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας απάντηση στην κυβέρνηση για την εγκληματική της διαχείριση. 

Θα απαιτήσουμε αγωνιστικά να σταματήσει να αφήνει το σύστημα υγείας αθωράκιστο, με ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μετατρέπει την «επίταξη» του ιδιωτικού τομέα της Υγείας σε ακριβοπληρωμένη αγορά υπηρεσιών, και τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου όπου χιλιάδες χειρουργεία, κρίσιμες θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις για σοβαρές ασθένειες ακυρώνονται αυξάνοντας έτσι τους θανάτους σε ομάδες του πληθυσμού που εκδηλώνουν ή αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες.

Φέτος, οι εργαζόμενοι στους δήμους στις 6 Μάη, με τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς θα διατρανώσουμε απεργιακά την απαίτησή μας να σταματήσουν η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η εντατικοποίηση, οι ιδιωτικοποιήσεις και η λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός των δημοτικών Αρχών, με τις κυβερνητικές «ευλογίες».

Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση των εργαζομένων Οι εργαζόμενοι δήμους παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Στις 6 Μάη απεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς και να χάσει το ουσιαστικό ιστορικό της περιεχόμενο.

Δίνουμε μαζικά το αγωνιστικό μας παρών στην Πανελλαδική, Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, που προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ για τις 6 Μάη.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί τους εργαζόμενους, αξιοποιώντας όλα τα μέσα για να δοθεί μαζική απεργιακή απάντηση, για να δυναμώσει η αγωνιστική μας διεκδίκηση για:

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων .

· Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων και τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς.

· Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.

· Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά.

· Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας.

· Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και η εργοδοσία δεν έχουν καμιά δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ απεργιακή κινητοποίηση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Για το Δ.Σ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στις 10 στην Ηγουμενίτσα
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1427094079906024422
item