Γιάννενα: To Εργατικό Κέντρο στηρίζει τις κινητοποιήσεις της 9ης Απρίλη

Κλείσαμε ένα χρόνο πανδημίας και το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού συνεχίζεται. Τα νοσοκομεία έγιναν μιας νόσου, oι ΜΕΘ γέμισαν και η πανδημία θερίζει ζωές. 

Η κυβέρνηση επιδεικτικά αρνείται τα αυτονόητα και δίκαια αιτήματα για την προστασία της υγείας του λαού. Αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς. 

Αρνείται να καλύψει τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία. Απολύει αντί να προσλάβει μόνιμα τους ήρωες της πανδημίας συμβασιούχους γιατρούς, νοσηλευτές, και το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. 

Αρνείται να επιτάξει άμεσα τον ιδιωτικό τομέα υγείας και αφήνει τους ιδιώτες να κάνουν χρυσές δουλειές, παζαρεύοντας την υγεία μας και τις ζωές μας.

Τα συνεχόμενα lockdown και οι παλινωδίες για το άνοιγμα και κλείσιμο των δραστηριοτήτων, αναδεικνύουν τα αδιέξοδα του συστήματος που ιεραρχεί τα κέρδη των επιχειρήσεων απέναντι στις ζωές μας. 

Η κυβέρνηση απογειώνει ξανά την ατομική ευθύνη, και με τα self test μας καλεί να κάνουμε αυτοδιάγνωση και ιχνηλάτηση, την ώρα που οι εμβολιασμοί γίνονται με το σταγονόμετρο.

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους ένα χρόνο τώρα ζουν με επιδόματα ψίχουλα, στη φτώχεια και την ανέχεια και με μπόλικη ατομική ευθύνη για την προστασία της υγείας τους και των οικογενειών τους.

Η κυβέρνηση με πυξίδα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων πανηγυρίζει για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Πανηγυρίζει για το νέο super μνημόνιο που θα πληρώσει ξανά ο λαός, με νέα σκληρά, βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα.

Τα δεκάδες δισεκατομμύρια απ τον ιδρώτα των εργατών που μοιράζονται για τις πράσινες μπίζνες και στους κολοσσούς της ψηφιακής αναβάθμισης που θα υπηρετούν την απρόσκοπτη κερδοφορία τους, θα αλυσοδέσουν τους εργαζόμενους με δεκάδες προαπαιτούμενα μέτρα. 

Η εξαγγελία του νόμου για τις ανατροπές του αιώνα, με τη θέσπιση της 10ωρης εργασίας, την πλήρη απελευθέρωση των ατομικών συμβάσεων, η απογείωση του αριθμού των υπερωριών στις 150, η παρέμβαση στη λειτουργία των συνδικάτων κ.α. είναι απαραίτητοι όροι για την ανάκαμψη που επιθυμούν κεφάλαιο και ΕΕ.

Οι αγώνες που οργανώσαμε είναι παρακαταθήκη. Η συλλογική δράση, η αλληλεγγύη, η οργάνωση στα σωματεία μας, αποκάλυψε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, άσκησε πίεση για την απόσπαση ορισμένων μέτρων ανακούφισης.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των σωματείων που διεκδικούν το άνοιγμα των κλάδων και την ασφαλή επιστροφή όλων των εργαζομένων στη δουλεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Απαιτούμε επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους στα 600 ευρώ και την πλήρη κάλυψη του εισοδήματος όλων των εργαζομένων που με κρατική ευθύνη μένουν χωρίς δουλειά και εισόδημα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που οργανώνουν το Σωματείο των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και το Σωματείου των Μουσικών την Παρασκευή στις 9 Απρίλη στις 12μμ. στην Κεντρική πλατεία.

Πηγή: vimanews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: To Εργατικό Κέντρο στηρίζει τις κινητοποιήσεις της 9ης Απρίλη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4827226847866047554
item