Χειριστικές συμπεριφορές: Tέσσερα tips για να τις αντιμετωπίσεις Χειριστικές συμπεριφορές: Tέσσερα tips για να τις αντιμετωπίσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χειριστικές συμπεριφορές: Tέσσερα tips για να τις αντιμετωπίσεις

Αν βρεθείς ποτέ με έναν χειριστικό άνθρωπο, τότε θα πρέπει αφενός να αναγνωρίσεις πρώτα το πως σου φέρεται και έπειτα να τον βγάλεις από την ζωή σου για να είσαι εσύ καλά.

Εξέτασε την αξία της σχέση σου με τον χειριστικό άνθρωπο

Αν δεν είναι μια σχέση βαθιάς φιλίας ή συγγενική, όπου εκεί πρέπει να γίνει μια ειλικρινής κουβέντα και να ειπωθούν όλα όσα δέχεσαι από αυτό το άτομο ώστε να μπορέσει η σχέση σας να αποκατασταθεί, τότε καλύτερα να πάρεις απόσταση ή και να ξεκόψεις εντελώς, προκειμένου να γλυτώσεις. 

Βέβαια δεν είναι εύκολο το να κόβεις ανθρώπους από την καθημερινότητα σου, αλλά μπορείς να το κάνεις σταδιακά.

Αρνήσου, ανέβαλλε, δώσε τις ευθύνες εκεί που πρέπει

Κέρδισε χρόνο για να εξετάσεις την σχέση σου, με το να σταματήσεις να ακολουθείς πιστά ότι σου λέει το άλλο άτομο και το να μην δέχεσαι ότι για όλα φταις εσύ ή τα προκαλείς, κάτι που οι χειριστικοί άνθρωποι θέλουν να μεταδίδουν στους γύρω τους. 

Επίσης, για να σε χειριστεί κάποιος σημαίνει ότι πειθαρχείς στις εντολές του, αν λοιπόν δεν το κάνεις, τότε δεν μπορεί να σε κάνει πιόνι του.

Εκφράσου ξεκάθαρα και ευθέως για αυτά που θέλεις να επικοινωνήσεις

Ο χειριστικός άνθρωπος θα προσπαθήσει να είναι ευγενικός και να σε αποφύγει  με έξυπνο τρόπο κάθε φορά που θα θέλεις να του μιλήσεις, αν όμως εσύ πεις όσα σε ενοχλούν ξεκάθαρα και κατά πρόσωπο, τότε δε θα μπορεί να σου ξεφύγει

Ζήτησε τον λόγο

Πες ακριβώς αυτό που βλέπεις να συμβαίνει και μη φοβάσαι ότι θα κατηγορηθείς. 

Ένας χειριστικός άνθρωπος δε θα μπορέσει να απαντήσει σε αυθόρμητες ερωτήσεις, οπότε ή θα είναι επιθετικός ή θα σου πει κάτι άσχετο με το θέμα. 

Εσύ δεν χρειάζεται όμως να συνεχίσεις την κουβέντα μαζί του, μιας και τις απαντήσεις σου τις έχεις πάρει, οπότε ξέρεις με τι άτομο έχεις να κάνεις.

epirusblog.gr
5 of 5
Χειριστικές συμπεριφορές: Tέσσερα tips για να τις αντιμετωπίσεις
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1830796254535729209
Σχόλια
item