Δυο Μοίρες «RAFALE» αποκτά τελικά η ΠΑ …Ακόμη μισή Ντουζίνα στην 332Μ της 114ΠΜ Δυο Μοίρες «RAFALE» αποκτά τελικά η ΠΑ …Ακόμη μισή Ντουζίνα στην 332Μ της 114ΠΜ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δυο Μοίρες «RAFALE» αποκτά τελικά η ΠΑ …Ακόμη μισή Ντουζίνα στην 332Μ της 114ΠΜ

Ενα βήµα πριν από την υπογραφή µε τη Γαλλία για την απόκτηση ακόµη έξι µαχητικών Rafale βρίσκεται η Πολεµική Αεροπορία, ώστε να συγκροτηθεί µία ακόμη πλήρης πολεµική Μοίρα.

Να σημειώσουμε ότι στην υπόθεση προµήθειας «υποστηρικτικό» ρόλο έχει ζεύγος Ελλήνων ολιγαρχών που συνδέεται µε τη σύζυγο που έχει απασχολήσει τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν τα φώτα της δηµοσιότητας.

Παρά τον θάνατο του Ολιβιέ Ντασό, το κανάλι που διανοίχθηκε από το ζεύγος των Ελλήνων ολιγαρχών στην επίσκεψη του Γάλλου µεγιστάνα στο Μαξίµου, όπου δόθηκαν τα χέρια για τα Rafale, παραµένει ανοιχτό.

PACIFIC OCEAN (Feb. 22, 2013) An MH-60R Seahawk assigned to Helicopter Maritime Strike Squadron (HSM) 73 flies in front of the littoral combat ship USS Freedom (LCS 1). This is the first fleet MH-60R to operate with a Right Hand Extended Pylon (RHEP) and a full compliment of eight AGM-114 Hellfire Captive Air Training Missiles as it joins Freedom for sea trials off the coast of Southern California. Freedom, the lead ship of the Freedom variant of LCS, is expected to deploy to Southeast Asia this spring. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 1st Class James R. Evans/Released) 130222-N-DR144-323
Join the conversation
http://www.facebook.com/USNavy
http://www.twitter.com/USNavy
http://navylive.dodlive.mil

∆εν αποκλείεται, δε, η εσπευσµένη προµήθεια των 6 µαχητικών να προµηνύει απόρριψη της προσφοράς των φρεγατών Belh@rra. Ελπίζουµε µόνο αυτή η απόρριψη να µην οδηγήσει στην εγκληµατική επιλογή που θα στείλει το Π.Ν. τριάντα χρόνια πίσω του αµερικανικού περιπολικού ανοιχτής θαλάσσης, που κάποιοι βαφτίζουν ως φρεγάτα MMSC.

Το κόστος της προµήθειας θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ, χωρίς µέχρι αυτήν τη στιγµή να έχουν αποδεσµευθεί περισσότερες λεπτοµέρειες, πλην του ότι πλέον θα αφορά µαχητικά νέας κατασκευής.

Το µεγάλο ερώτηµα είναι, επίσης, το χρηµατικό, καθώς η χώρα βρίσκεται οικονοµικά σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν του 2010, αλλά όµως τα εξοπλιστικά πλέον «τρέχουν» (και καλώς κάνουν), εποµένως δεν υπάρχει εξήγηση γιατί από το 2010 έως το 2019 δεν είχε υλοποιηθεί ένα εξοπλιστικό πρόγραµµα, µε αποτέλεσµα οι Ενοπλες Δυνάµεις να έχουν περιέλθει σε τέλµα σε αρκετά σηµεία.

Η υπάρχουσα συµφωνία για τα 18 Rafale βρίσκεται σε υλοποίηση και ήδη εκπαιδεύονται οι πρώτοι πιλότοι και τεχνικοί της Π.Α. στη Γαλλία. Τα τρία συµβόλαια αφορούν: Ενα για την αγορά αεροπλάνων, ένα για την αγορά εξοπλισµών (πύραυλοι Mica και Meteor, πύραυλοι Scalp και βόµβες) και ένα τρίτο για την εκπαίδευση πιλότων και µηχανικών και την αρχική υποστήριξη των πρώτων αεροσκαφών.

Ας ελπίσουµε ότι η Π.Α. στο κοντινό µέλλον θα αποκτήσει και δεύτερη ενισχυµένη Μοίρα Rafale, ειδικά κάτω από το πρίσµα της απόσυρσης και των F-4.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Πηγή: veteranos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Δυο Μοίρες «RAFALE» αποκτά τελικά η ΠΑ …Ακόμη μισή Ντουζίνα στην 332Μ της 114ΠΜ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4736737574300319765
Σχόλια
item