Στρατηγός Φλώρος : Mη σοβαρή η απειλή του «casus belli» απο την Τουρκία… Που λειτουργεί ως Προβοκάτορας!!!

Ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Στρατηγός  Φλώρος και απαξίωσε την απειλή του «casus belli» από την Τουρκία που την χαρακτήρισε πως λειτουργεί ως Προβοκάτορας στη Περιοχή 

Ο Έλληνας στρατηγός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων που αναγνωρίζουν ότι τα νησιά έχουν ίδια δικαιώματα στη χάραξη θαλάσσιων ζωνών με την ηπειρωτική χώρα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος να σας πω ότι από τον προηγούμενο χρόνο οι ΗΠΑ μάς ακούν με μία άλλη οπτική. Μας καταλαβαίνουν πολύ πιο ξεκάθαρα τι εννοούμε όταν λέμε ότι η Τουρκία ενεργεί ως προβοκάτορας που φέρνει αστάθεια στην περιοχή.

Όλοι στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ενδιαφέρονται πολύ για τη σταθερότητα και την ειρήνη. Και ο μόνος ταραχοποιός είναι η Τουρκία.

Αυτό είναι πολύ σαφές και ένα μεγάλο πλεονέκτημα των τελευταίων ετών είναι ότι δεν αισθανόμαστε μόνοι σχετικά με αυτά τα παράπονα για την Τουρκία. Υπάρχουν, πλέον, πολλές χώρες που διαμαρτύρονται για την Τουρκία. Και αυτό είναι κάτι πολύ καλό όχι για εμάς αλλά για την ίδια την περιοχή», επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Η Τουρκία ως κοινός παρονομαστής αστάθειας στην Ανατολική ΜεσόγειοΠάλι θα λυσσάξουν οι Τούρκοι 

Σχετικά με τη Συρία και τη Λιβύη, ο  Στρατηγός Φλώρος εξήγησε ότι η Αθήνα υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες για την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης, η οποία θα σέβεται την ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των δύο χωρών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα τάσσεται υπέρ μίας λύσης που θα προβλέπει την άμεση απομάκρυνση όλων των μισθοφόρων και των ξένων μαχητών από τα εδάφη αυτών των κρατών.

Χαρακτηρίζοντας την Τουρκία κοινό παρονομαστή αστάθειας στις κρίσεις που ταλανίζουν την Ανατολική Μεσόγειο, ο  Στρατηγός  Φλώρος είπε ότι η Άγκυρα εκμεταλλεύτηκε την πολιτική αστάθεια στη Λιβύη προκειμένου να καταφέρει να υπογράψει το παράνομο Τουρκολιβυικό Μνημόνιο.

«Δυστυχώς η γειτονική μας χώρα έχει μία περίεργη, μονομερή και εντελώς βολική για τα συμφέροντά της ερμηνεία του διεθνούς δικαίου», τόνισε.

Όσον αφορά στην απειλή του «casus belli» στην περίπτωση επέκτασης της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Αιγαίο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τη χαρακτήρισε ως μη σοβαρή…

…υπενθυμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση επιφυλάσσεται να ασκήσει το νόμιμο κυριαρχικό δικαίωμά της όποτε επιθυμεί και όποτε κρίνει ότι είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή.

Πηγή: veteranos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Στρατηγός Φλώρος : Mη σοβαρή η απειλή του «casus belli» απο την Τουρκία… Που λειτουργεί ως Προβοκάτορας!!!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6492387191664925376
item