«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για μίσθωση (Leasing) 300 αστικών λεωφορείων για την Αθήνα «Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για μίσθωση (Leasing) 300 αστικών λεωφορείων για την Αθήνα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για μίσθωση (Leasing) 300 αστικών λεωφορείων για την Αθήνα

«Ναι» είπε, αυτή τη δεύτερη φορά, το Ελεγκτικό Συνέδριο για την μίσθωση (Leasing) 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε. (πρώην Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε.) για να τεθούν σε κυκλοφορία στους δρόμους της πρωτεύσας.

Πρόκειται για 90 ντιζελοκίνητα αρθρωτά (με ρυμουλκό) των 18 μέτρων και 210 κανονικά (διαξονικά) λεωφορεία των 12 μέτρων

Η διάρκεια της μίσθωσής τους (Leasing) είναι τριετής και προϋπολογιζόμενης δαπάνης 30.240.000 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α.

Τα λεωφορεία αυτά προορίζονται να καλύψουν τις συγκοινωνιακές ανάγκες της πρωτεύουσας στην προσπάθεια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να αυξήσει τα δρομολόγια, ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμού των επιβατών.

Αρχικά το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο με την υπ΄ αριθμ. 50/2021 Πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου είχε μπλοκάρει τις συμβάσεις για τη μίσθωση των 300 λεωφορείων με leasing
από την ΟΣΥ, κρίνοντας ότι κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης. 

Στην συνέχεια υποβλήθηκαν προσφυγές επικαλούμενες πλημμέλειες κ.λπ. στην πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ε.Σ., στο κεφάλαιο των τεχνικών προδιαγραφών.

Κατόπιν αυτού, ακολούθησε η έκδοση της υπ΄ αριθμ. 497/2021 αποφάσεως του 7ου Κλιμακίου, που ανέτρεψε την προηγούμενη πράξη, καθώς έκρινε ότι οι κρινόμενες προσφυγές ανάκλησης πρέπει να γίνουν δεκτές, να ανακληθεί η προσβαλλόμενη Πράξη και να κριθεί ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των επίμαχων σχεδίων σύμβασης. 

Τέλος, στο «δια ταύτα» επισημαίνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των τριών σχεδίων σύμβασης για την μίσθωση (Leasing) 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε.
epirusblog.gr
5 of 5
«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για μίσθωση (Leasing) 300 αστικών λεωφορείων για την Αθήνα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3983566968965169824
Σχόλια
item