Kate Winslet: «Γνωρίζω τουλάχιστον 4 ηθοποιούς που κρύβουν τη σεξουαλικότητά τους»

Η Kate Winslet έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στους The Sunday Times μιλώντας για το στίγμα που υπάρχει ακόμα στο Hollywood όσον αφορά στους ομοφυλόφιλους ηθοποιούς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός «δεν μπορώ να σας πω πόσους νεαρούς ηθοποιούς γνωρίζω -κάποιοι είναι πολύ γνωστοί, κάποιοι μόλις ξεκινούν- που είναι τρομοκρατημένοι μήπως οι σεξουαλικές προτιμήσεις τους αποκαλυφτούν και τους εμποδίσουν από το να πάρουν ρόλους straight χαρακτήρων».

Η ηθοποιός τόνισε ότι ένας διάσημος ηθοποιός μόλις πήρε έναν Aμερικανό ατζέντη κι εκείνος του είπε 'καταλαβαίνω ότι είσαι bisexual. Δεν θα το δημοσιοποιούσα αυτό. 

Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 4 ηθοποιούς που κρύβουν την σεξουαλικότητά τους. Είναι οδυνηρό. Γιατί φοβούνται ότι θα τους ανακαλύψουν. Κι αυτό που λένε είναι 'δεν θέλω να αποκαλυφτώ'», είπε εξηγώντας ότι αυτό το στίγμα αφορά κυρίως στους άντρες.

Υπάρχει η ανάγκη, είπε η Winslet «το Hollywood να αφήσει αυτές τις αηδίες του τύπου 'μπορεί να υποδυθεί τον straight αφού εμφανώς είναι γκέι; Αυτό θα έπρεπε να είναι παράνομο. 

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο διαδεδομένη άποψη είναι. Και δεν μπορεί να φιλτραριστεί στην ερώτηση εάν οι γκέι μπορούν να υποδυθούν τους γκέι. Γιατί οι ηθοποιοί μερικές φορές επιλέγουν να μην αποκαλύψουν την σεξουαλικότητά τους για προσωπικούς λόγους και δεν αφορά κανέναν αυτό. Ίσως θέλουν να κρατήσουν κρυφή την ιδιωτική τους ζωή, ίσως επειδή ντρέπονται».

Η Kate Winslet συνέχισε λέγοντας πως θα μπορούσε να συζητήσει για το πως νιώθει η ίδια «να υποδύομαι μια λεσβία και πιθανόν να παίρνω αυτόν τον ρόλο από κάποιον άλλο. 

Αλλά τέλειωσα με τον να μην είμαι ειλικρινής για το ποιες είναι οι αληθινές απόψεις και ξέρω ότι ο ρόλος δεν προσφέρθηκε σε κανέναν άλλο. Όταν δέχτηκα αυτόν τον ρόλο είχα την ευκαιρία να φέρω μια ιστορία LGBTQ στα σαλόνια» είπε για τον ρόλο της στην ταινία «Ammonite».

Όπως είπε η ηθοποιός δεν θέλει να τα βάλει με το Hollywood, απλά θέλει να βοηθήσει τους νέους ηθοποιούς για να βρουν τρόπους να κάνουν τη βιομηχανία του θεάματος πιο ανοιχτή σε αυτά τα θέματα, «να υπάρχουν λιγότερες διακρίσεις και ομοφοβία».

 

epirusblog.gr
5 of 5
Kate Winslet: «Γνωρίζω τουλάχιστον 4 ηθοποιούς που κρύβουν τη σεξουαλικότητά τους»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 6939093853473607124
item