Πώς οι βελγικές Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του Γιάννη Λαγού -Η «ερυθρά αγγελία» των ελληνικών Αρχών μέσω Interpol Πώς οι βελγικές Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του Γιάννη Λαγού -Η «ερυθρά αγγελία» των ελληνικών Αρχών μέσω Interpol | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πώς οι βελγικές Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του Γιάννη Λαγού -Η «ερυθρά αγγελία» των ελληνικών Αρχών μέσω Interpol

Στα χέρια των Βελγικών αρχών βρίσκεται ο Γιάννης Λαγός ο οποίος χθες συνελήφθη στις Βρυξέλλες.

Ο ευρωβουλευτής και πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, έφτασε στα χέρια της αστυνομίας και αναμένεται άμεσα (εντός 48ωρου όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1) να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, όπου αναμένεται να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για την σύλληψή του, καθώς δεν έχει αποσταλεί ακόμα η καταδικαστική απόφαση εις βάρος του.

Πώς έγινε η σύλληψη του Λαγού

Μετά την άρση ασυλίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Γιάννη Λαγού (658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά), οι ελληνικές Αρχές είχαν αιτηθεί μέσω της Interpol «ερυθρά αγγελία» σε βάρος του ευρωβουλευτή, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.

Μετά την απόφαση άρσης ασυλίας του Λαγού από το Ευρωκοινοβούλιο, κινητοποιήθηκαν οι ελληνικές αρχές που εξέδωσαν ερυθρά αγγελία. 

Η ενέργεια των ελληνικών αρχών κινήθηκε βάσει των σχετικών ευρωπαϊκών και διεθνών συμβάσεων που αφορούν την συνδρομή μεταξύ κρατών για να εντοπιστεί καταζητούμενο άτομο και να πραγματοποιηθεί η κράτηση, η σύλληψη ή ο περιορισμός της κυκλοφορίας του με σκοπό την έκδοση του στη χώρα που αιτείται την έκδοση ερυθράς αγγελίας μέσω Interpol.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, ο Γιάννης Λαγός κατέβηκε από το σπίτι του, καθώς είχε μισθώσει αυτοκίνητο για να τον μεταφέρει κάπου. Τότε, τον πλησίασε ένας αξιωματικός της βελγικής αστυνομίας με δύο συναδέλφους του και αφού ταυτοποίησε ότι ήταν αυτός, του ζήτησε να τους ακολουθήσει. Εκείνος δεν αντιστάθηκε. 

Οι πληροφορίες του καναλιού αναφέρουν ότι χρειάστηκε να βγει από το σπίτι η σύντροφος του Λαγού για να κάνει τη διερμηνέα.

Παρά την άρση ασυλίας του, ο Λαγός παραμένει Ευρωβουλευτής μέχρι το τέλος της θητείας του, το 2024, και θα συνεχίζει να πληρώνεται με μισθό που ξεπερνά τα 6.000 ευρώ.

Πλέον, μετά τη σύλληψή του στις Βρυξέλλες, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση ώστε να οδηγηθεί στις ελληνικές φυλακές για να εκτίσει την ποινή του ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης άλλοτε ισχυρός βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, δεν μπήκε στη φυλακή.


epirusblog.gr
5 of 5
Πώς οι βελγικές Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του Γιάννη Λαγού -Η «ερυθρά αγγελία» των ελληνικών Αρχών μέσω Interpol
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7242425604872695712
Σχόλια
item