Γιάννενα: Πρωτοποριακή επέμβαση σε ασθενή με επιληψία στο Πανεπιστημιακό

Με απόλυτη επιτυχία έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, επέμβαση με τοποθέτηση σε νεαρό ασθενή με φάρμακο-ανθεκτική επιληψία και αυτισμό, διεγέρτη πνευμονο-γαστρικού νεύρου.

Όπως αναφέρεται από τους επιστήμονες, ο διεγέρτης αποτελεί συσκευή που μπορεί να επιφέρει αποτελεσματικό έλεγχο των κρίσεων σε ασθενείς με επιληψία που δεν ανταποκρίνονται στην φαρμακευτική αντι-επιληπτική αγωγή.

Στην τοποθέτηση συμμετείχε ομάδα γιατρών αποτελούμενη από τον καθηγητή Νευροχειρουργικής Σπυρίδωνα Βούλγαρη, τον επίκουρο καθηγητή της ίδιας ειδικότητας, Γεώργιο Αλεξίου και τον επικουρικό επιμελητή, Ανδρέα Ζυγούρη.

Η επέμβαση έγινε υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Νευροχειρουργικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Μάγρα. 

Συνεργάστηκαν η Νευρολογική Κλινική με διευθυντή τον καθηγητή Αθανάσιο Κυρίτση και η υπεύθυνη του Ιατρείου Επιληψίας, διευθύντρια ΕΣΥ, Σοφία Μαρκούλα.

«Η σύγχρονη πανδημία δεν ανέκοψε τις προσπάθειες της Διοίκησης, του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πρωτοποριακή επέμβαση σε ασθενή με επιληψία στο Πανεπιστημιακό
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1139357332826595412
item