Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο των απόδημων Ελλήνων

Σημαντικές αλλαγές στον νόμο για την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, προανήγγειλε την κατάθεση σήμερα στη Βουλή νομοσχεδίου ενός άρθρου.

Παράλληλα, με αφορμή της δηλώσεις της αρμόδιας τομεάρχη και βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι διαβλέπει μία αλλαγή στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα εκφραστεί και στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Διαβλέπω μια σημαντική αλλαγή στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά την τοποθέτηση της κ. Τζάκρη. Θα κατατεθεί σήμερα ένα μικρό νομοσχέδιου ενός άρθρου που θα καταργεί τους περιορισμούς στους απόδημους ώστε να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο κατοικίας τους. 

Συμφωνώ με τις δηλώσεις της κ. Τζάκρη ότι είναι προσβλητικό και υποτιμητικό για τους απόδημους να μη μπορούν να ψηφίσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ διευκρίνισε ότι για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη παρουσία στην Ελλάδα την τελευταία 35ετία και να έχουν φορολογική δήλωση στις ελληνικές Αρχές.

Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο για πυροτεχνήματα της κυβέρνησης. Ο εισηγητής του κόμματος, Μιλτιάδης Χατζηγιάννης, στο νομοσχέδιο που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τον Σύμβουλο Ακεραιότητας, κατηγόρησε τον κ. Βορίδη για «στρεψοδικία και διαστρέβλωση των δηλώσεων της κ. Τζάκρη».

Ανταπαντώντας, ο κ. Βορίδης αντέτεινε ότι καμία διαστρέβλωση των δηλώσεων της κ. Τζάκρη δεν έκανε, καθώς αυτές είναι καταγεγραμμένες στη συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα της ομογένειας στη Νέα Υόρκη όπου δεν βάζει καμία προϋπόθεση για το εκλογικό δικαίωμα των αποδήμων. «Αν θέλετε να υπαναχωρήσετε από την καθαρή θέση της κ. Τζάκρη είναι δική σας υπόθεση. Πρέπει όμως η θέση σας να είναι καθαρή», προσέθεσε.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Βορίδη: «Είναι εντυπωσιακό πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει κάθε μέρα την άποψή του στο σοβαρό ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού παίζοντας μαζί τους παιχνίδια εντυπώσεων.

Ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τη δική του νομοπαρασκευαστική επιτροπή, ακόμα και με την Πρόταση Νόμου που κατέθεσε στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, σήμερα προτείνει 4 έδρες γεωγραφικά κατανεμημένες και μάλιστα σε ενιαία λίστα (!). Η ψήφος τους δηλαδή να μην έχει το ίδιο βάρος με αυτή των υπολοίπων και να μην μετράει στο πανελλαδικό ποσοστό.

Προφανώς, θεωρεί τους απόδημους Έλληνες πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ανάξιους να μπορούν να επιλέξουν το κόμμα της προτίμησής τους. Ενδεχομένως αύριο να προτείνει κάτι άλλο, κάτι άλλο ακόμη πιο αντισυνταγματικό.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η υπογράφουσα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής κα Τζάκρη, διαφωνεί με την αρμόδια τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κα Τζάκρη όπως αυτή εκφράστηκε στον «Εθνικό Κήρυκα».

Προτείνουμε στην αξιωματική αντιπολίτευση να σοβαρευτεί επιτέλους και να υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, ως ελάχιστο δείγμα υπευθυνότητας.

Είναι πλέον προφανές ότι ένα είναι το κόμμα που φοβάται την ψήφο των εκτός Ελλάδος εκλογέων: ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στη Βουλή όπου και θα κληθούν να τοποθετηθούν ενώπιον των Ελλήνων του Εξωτερικού».

epirusblog.gr
5 of 5
Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο των απόδημων Ελλήνων
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1716149730425890131
item