Κυπριακό: Αρνητικός ο Γκουτέρες στις προτάσεις Τατάρ - «Κανείς δεν δέχεται λύση δύο κρατών»

Αρνητικός εμφανίστηκε ο Αντόνιο Γκουτέρες στις προτάσεις που κατέθεσε ο Ερσίν Τατάρ κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης στο πλαίσιο της Πενταμερούς για το Κυπριακό που γίνεται στη Γενεύη.

Οπως μεταδίδουν ΜΜΕ από την Κύπρο, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ επεσήμανε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι αφενός η λύση των δύο κρατών είναι εκτός των όρων εντολής του.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας, η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί λύση δύο κρατών αλλά και ότι ο όγκος εργασίας που αφορά στο Κυπριακό δεν μπορεί να διαγραφεί και να αρχίσουμε από την αρχή.

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 11 το πρωί (ώρα Κύπρου) έφθασαν στο Παλάτι των Εθνών οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη, τους οποίους υποδέχθηκε ο κ. Γκουτέρες. 

Θα ακολουθήσει ολομέλεια των συμμετεχόντων στη διάσκεψη και στη συνέχεια ο γγ των Ηνωμένων Εθνών θα έχει διμερείς συναντήσεις με κάθε ένα από τα μέρη.

Η επίσημη ενημέρωση από την κυπριακή Προεδρία αναφέρει ότι οι διμερείς συναντήσεις αναμένεται να αρχίσουν στις 12:30 (ώρα Κύπρου) και να διαρκέσουν μέχρι και τις 20:00.

Απόψε, στις 22:00 (ώρα Κύπρου), ο κ. Γκουτέρες θα παραθέσει δείπνο με συμμετοχή 1 συν 1. Τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη θα συνοδεύει στο δείπνο ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.


epirusblog.gr
5 of 5
Κυπριακό: Αρνητικός ο Γκουτέρες στις προτάσεις Τατάρ - «Κανείς δεν δέχεται λύση δύο κρατών»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8404478670636498537
item