Μητσοτάκης: Εχω αποφασίσει εκλογές στο τέλος της τετραετίας -Είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα Μητσοτάκης: Εχω αποφασίσει εκλογές στο τέλος της τετραετίας -Είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μητσοτάκης: Εχω αποφασίσει εκλογές στο τέλος της τετραετίας -Είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα

Κατηγορηματικά διέψευσε κάθε σενάριο περί πρόωρων εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας για πρώτη φορά ευθέως ότι έχει αποφασίσει να στήσει κάλπες στο τέλος της τετραετίας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε από τη Μάρα Ζαχαρέα αν η πανδημία μπορεί να δημιουργεί νέα δεδομένα και στο πολιτικό σκηνικό και εάν «φλερτάρετε καθόλου με την ιδέα για πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο».

«Όχι. Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ''όχι'' κατηγορηματικά. Και θα εξηγήσω το σκεπτικό μου. Πρώτον, έχω εκφραστεί πάρα πολλές φορές δημόσια υπέρ της ανάγκης οι κυβερνήσεις να ολοκληρώνουν την τετραετία τους. 

Άρα θα ήμουν ασυνεπής ως προς αυτά που έχω πει ο ίδιος…», είπε αρχικά. Για να προσθέσει ξεκάθαρα: «Εχω αποφασίσει εξάντληση της τετραετίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε και τον δεύτερο λόγο για τον οποίο κατέληξε σε αυτή την απόφαση: «Η κυβέρνηση αυτή, παρά τις αναταράξεις, παρά τις δυσκολίες, παρά τη φθορά η οποία μπορεί να υπάρχει και η οποία θεωρώ ότι είναι αναμενόμενη, αισθάνομαι ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. 

Έχει 158 βουλευτές, μία άνετη κυβερνητική πλειοψηφία, και έχει τη δυνατότητα -τελειώνοντας με την πανδημία- να οδηγήσει τη χώρα σε ένα δρόμο δυναμικής ανάκαμψης».

«Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας όχι μόνο για το πώς αντιμετώπισα τις κρίσεις που μας έτυχαν και ήταν πολλές, ξεκινώντας από τον Έβρο, τα ελληνοτουρκικά, τις κρίσεις στο Αιγαίο, φυσικά τον κορωνοϊό και την οικονομική κρίση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

«Θέλω να κριθώ και για τη δυνατότητά μας ως χώρα, ως κοινωνία, να βάλουμε ξανά την Ελλάδα σε μια δυναμική τροχιά ανάκαμψης. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο τέλος της τετραετίας. 

Και στο τέλος της τετραετίας οι πολίτες θα αποφασίσουν και θα συγκρίνουν την τετραετία Κυριάκου Μητσοτάκη με την προηγούμενη τετραετία Αλέξη Τσίπρα. 

Και θα πρέπει να διαλέξουν αν θα θέλουν να συνεχίσουν σε αυτόν τον δρόμο ή αν θα θέλουν να επιστρέψουν σε κάτι το οποίο είναι πολύ διαφορετικό και το οποίο θεωρώ ότι πήγε τη χώρα πίσω. Άρα και το δίλημμα, πιστεύω, στο τέλος της τετραετίας για τους πολίτες θα είναι πάρα πολύ καθαρό».

«Άρα, καμία κουβέντα για εκλογές. Είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα σήμερα» σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, για να προσθέσει: «Και μου κάνει μάλιστα εντύπωση γιατί κάθε φορά κατηγορηματικά και όλο και πιο κατηγορηματικά κλείνω αυτή τη συζήτηση και η συζήτηση επανέρχεται. 

Αν κάποιοι φοβούνται εκλογές και την ανακινούν αυτή τη συζήτηση είναι δικό τους πρόβλημα, δεν είναι δικό μου».


epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Εχω αποφασίσει εκλογές στο τέλος της τετραετίας -Είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2826372677779796010
Σχόλια
item