Μπακογιάννη: Γιατί ενόχλησαν την Τουρκία οι δηλώσεις Δένδια – Η στάση Ερντογάν Μπακογιάννη: Γιατί ενόχλησαν την Τουρκία οι δηλώσεις Δένδια – Η στάση Ερντογάν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μπακογιάννη: Γιατί ενόχλησαν την Τουρκία οι δηλώσεις Δένδια – Η στάση Ερντογάν

Για τα ελληνοτουρκικά και την αντιπαράθεση Δένδια-Τσαβούσογλου κατά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα, τα κορονοπάρτι αλλά και το Πάσχασ το χωριό μίλησε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αλλάξει την πολιτική σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά. Πλέον υπάρχει πλήρης ταύτιση των ελληνοτουρκικών με τα ευρωτουρκικά. Όπως είπε, τώρα ξεκίνησε να φαίνεται το αποτέλεσμα, ειδικά μετά τον Έβρο και αυτό ενόχλησε τους Τούρκους.

«Η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν διάλογο. Λαμπρά έπραξε ο Δένδιας», επεσήμανε εξηγώντας πως οι δυσκολίες με τους Τούρκους δεν βρέθηκαν χτες. «Κάνουν επιθετική εξωτερική πολιτική και αμφισβητούν συνθήκες τις οποίες έχουν υπογράψει. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι καθαρά. Θα συνεχιστεί ο διάλογος».

Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, τόνισε και προσέθεσε πως δεν πάει να δημιουργήσει πρόβλημα σε κανέναν. «Ως δύναμη σταθερότητας, υποστηρίζοντας το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας θα συνεχίσει το διάλογο. Στην Τουρκία δεν αρέσει αυτό, όπως και ότι η Ευρώπη τάσσεται υπέρ της Ελλάδας.»

«Αυτό που ψάχνουμε είναι να συμφωνήσουμε στους κανόνες τους παιχνιδιού. Οι Τούρκοι αρνούνται τους κανόνες του παιχνιδιού», είπε η κα Μπακογιάννη. Εκτίμησε, επίσης, ότι αν οι Τούρκοι αποφασίσουν ότι δεν τους συμφέρει αυτή η πολιτική και έχουν απέναντι τους τη διεθνή κοινότητα, πιθανότατα θα αλλάξουν στάση.

Εξήγησε, στη συνέχεια, ότι αυτό που ενόχλησε την Τουρκία είναι ότι ο Δένδιας είπε ξεκάθαρα ότι οι διαφορές μας είναι ευρωτουρκικές. «Αυτό φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την Τουρκία. Δε μπορεί οι Τούρκοι να υψώνουν τους τόνους και να περιμένουν να μείνουμε μουγγοί».

Τι είπε για κορονοπάρτι και Πάσχα

«Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η αντίσταση κατά της αρχής είναι να διασπείρουν τον κορονοϊό και να στείλουν τους γονείς τους ή τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους στις ΜΕΘ», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα τόνισε, ότι δε μπορείς να βάζεις τους αστυνομικούς να τρέχουν πίσω απο κάθε παιδί. «Ο παραλογισμός δεν παλεύεται».

«Σίγουρα έχουν γίνει λάθη, όπως κι από όλες τις κυβερνήσεις της Ευρώπης. Κανένας δεν έχει το εγχειρίδιο της επιτυχίας. Έχουμε μπροστά μας το Πάσχα. Ο καθένας θα πει τη δική του γνώμη. Η κυβέρνηση καλείται να τετραγωνίσει τον κύκλο.»

Για το Πάσχα, η κα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι θα μπορούσαμε με τεστ και ελέγχους να πάμε στα χωριά μας, αν φυσικά το επιτρέψει και η επιτροπή. «Η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις και από εκεί και πέρα θα αποφασίσει. Τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση, δε κρύβεται πίσω από την επιτροπή.»

Τέλος, για το αν θα πάει η ίδια στην Κρήτη το Πάσχα, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις της, σχολίασε πως θα το κάνει εφόσον επιτραπούν οι μετακινήσεις, αλλιώς θα μείνει σπίτι της. «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», τόνισε.

epirusblog.gr
5 of 5
Μπακογιάννη: Γιατί ενόχλησαν την Τουρκία οι δηλώσεις Δένδια – Η στάση Ερντογάν
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6990866899302456053
Σχόλια
item