Πρέβεζα: Στο μπλε χρώμα το Δημαρχείο Πρέβεζας- Μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό Πρέβεζα: Στο μπλε χρώμα το Δημαρχείο Πρέβεζας- Μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Στο μπλε χρώμα το Δημαρχείο Πρέβεζας- Μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό

Με μπλε χρώμα φωτίστηκε το βράδυ της Παρασκευής το Δημαρχείο της Πρέβεζας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Αυτισμού, στέλνοντας το μήνυμα της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με αυτισμό.

Μια δράση που πραγματοποιείται από το Δήμο Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος Ν. Πρέβεζας "Δύναμη", με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τον αυτισμό που χτυπά όλο και περισσότερες πόρτες.

Μια μάχη με τη διαφορετικότητα που κανείς δεν πρέπει να τη φοβάται και να είναι μόνος του.

Το Δημαρχείο της Πρέβεζας θα παραμείνει φωτισμένο με το χαρακτηριστικό μπλε της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού για ένα μήνα με την ευχή, τα χρώματα, οι ήχοι και οι υπέροχες εικόνες του κόσμου μας να "σπάσουν" τα τείχη της μοναξιάς που έχουν υψωθεί γύρω από τους μικρούς μας ήρωες και να τους δώσουν τη δύναμη να πάρουν πίσω τη ζωή τους.

Να θυμίσουμε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (ψήφισμα 62/139) στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου αρχής γενομένης από το 2008.

Ο όρος «αυτισμός» προέρχεται ετυμολογικά από την λέξη «εαυτός» και υποδηλώνει την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 150.000 άτομα με αυτισμό.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στο μπλε χρώμα το Δημαρχείο Πρέβεζας- Μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1773098773854154071
Σχόλια
item