Όλα είναι έτοιμα και ο Ηνίοχος από τα Χαράματα …Θα αμολήσει τα Άτια του στους Ουρανούς της Ελλάδος! Όλα είναι έτοιμα και ο Ηνίοχος από τα Χαράματα …Θα αμολήσει τα Άτια του στους Ουρανούς της Ελλάδος! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Όλα είναι έτοιμα και ο Ηνίοχος από τα Χαράματα …Θα αμολήσει τα Άτια του στους Ουρανούς της Ελλάδος!

Όλα έτοιμα για την Πολυεθνική διακλαδική άσκηση Ηνίοχος που θα ξεσπάσει απο  αύριο   τα Χαράματα, ενώ έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό η άφιξη του προσωπικού και των μέσων από τις  Διεθνείς Αποστολών  που θα συμμετέχουν σε αυτήν, στην 117 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Ανδραβίδα.

Η άσκηση θα αποτελέσει και ένα μήνυμα ισχύος καθώς για τους σκοπούς της οι σύμμαχοι στέλνουν πολλές δεκάδες μαχητικών. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο η Γαλλία θα συμμετάσχει με 16 μαχητικά

Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν η Γαλλία (RAFALE, M – 2000 D), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (F – 16), οι ΗΠΑ (F – 16, MQ – 9, KC – 135), η Ισπανία (F/A – 18 HORNET), το Ισραήλ (F – 15, F – 16), η Κύπρος (AW 139) και ο Καναδάς με κλιμάκιο κατάδειξης στόχων.

Η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία θα συμμετάσχουν με παρατηρητές.

Αξίζει να επισημανθεί πως είναι από τις λίγες φορές που σε μια άσκηση συμμετέχουν ταυτόχρονα το Ισραήλ και αραβική χώρα και η Ελλάδα το κατάφερε με την σωστή στρατιωτική διπλωματία.

Η άσκηση θα λάβει χώρα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών και θα συμμετέχουν προσωπικό και μέσα όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα η Πολεμική Αεροπορία θα συμμετέχει με το σύνολο των τύπων Μαχητικών Αεροσκαφών που διαθέτει καθώς και με μέσα Αντιαεροπορικής προστασίας, Ηλεκτρονικού Πολέμου και Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (ΜΕΑ).

Το Πολεμικό Ναυτικό απλώνεται στο Αιγαίο και   θα συμμετέχει με Φρεγάτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων, Κανονιοφόρους, Πλοία Γενικής Υποστήριξης, Ελικόπτερα (Ε/Π) και Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων.

Ο Στρατός Ξηράς θα συμμετέχει με Πυροβολαρχίες  Κ/Β HAWK που έχουν αναλάβει το ρόλο της Αεράμυνας που αύριο τίθεται σε επιφυλακή ,  αλλά και Μηχανοκίνητα Τμήματα Πεζικού και Τεθωρακισμένων, Επιθετικά Ε/Π AH-64 και Μεταφορικά Ε/Π CH -47D.

Επιπρόσθετα στην Άσκηση θα συμμετέχει η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ με Δυνάμεις για την διεξαγωγή Αποστολών Υποστήριξης Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

epirusblog.gr
5 of 5
Όλα είναι έτοιμα και ο Ηνίοχος από τα Χαράματα …Θα αμολήσει τα Άτια του στους Ουρανούς της Ελλάδος!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2105497195371128844
Σχόλια
item