Λούμπεκ: Η μαγευτική «βασίλισσα» της Βαλτικής μάς προ(σ)καλεί να τη γνωρίσουμε Λούμπεκ: Η μαγευτική «βασίλισσα» της Βαλτικής μάς προ(σ)καλεί να τη γνωρίσουμε | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Λούμπεκ: Η μαγευτική «βασίλισσα» της Βαλτικής μάς προ(σ)καλεί να τη γνωρίσουμε

Το Λούμπεκ είναι μια πανέμορφη πόλη της Γερμανίας, άγνωστη στους πολλούς. Πρόκειται για τη «βασίλισσα» της Βαλτικής αλλά και όλης της Χανσεατικής Ένωσης, όπως την αποκαλούν, αποτελώντας σπουδαίο πολιτιστικό μνημείο της UNESCO από το 1987, λόγω του υπέροχου ιστορικού της κέντρου που αξίζει να δείτε και το οποίο αποπνέει αύρα μιας άλλης εποχής.

Το Λούμπεκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Γερμανίας στη Βαλτική και βρίσκεται στο βορειότερο κρατίδιο της χώρας, το Schleswig-Holstein. Ιδρύθηκε το 1143, και λειτούργησε για αρκετούς αιώνες ως έδρα και πρωτεύουσα της Χανσεατικής Ένωσης.

Λούμπεκ η βασίλισσα της Βαλτικής
Βράδυ στο μεσαιωνικό Λούμπεκ

Το Κόχεν και η μπαρόκ ατμόσφαιρά του

Σήμερα, η εμφάνισή της εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από μια μεσαιωνική ατμόσφαιρα και από πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα, όπως το Holstentor, που θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της ως ελεύθερη αυτοκρατορική και Χανσεατική πόλη.

Παραδοσιακά σπίτια στο ιστορικό κέντρο του Λούμπεκ
Λούμπεκ Γερμανία

Η μεσαιωνική εμφάνιση του Λίμπεκ

Το Λούμπεκ εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο μέρος της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής του, καθιστώντας το ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό. 

Μια βόλτα στα στενά δρομάκια του Altstadt προσφέρει θέα σε ιστορικά μνημεία και αφήνει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε άλλη εποχή!

Καταστήματα στο Λούμπεκ
Πλατεία στο Λούμπεκ της Βαλτικής

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, το όνομά του ήταν συνώνυμο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ευημερίας. 

Το ιστορικό της κέντρο, που καταστράφηκε μερικώς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ιδανικό για να ανακαλύψει ο επισκέπτης τις ομορφιές της πόλης, ενώ θεωρείται “υπεύθυνο” για την ανακήρυξή της ως πολιτιστικό μνημείο της UNESCO από το 1987. -

Η πόλη Λούμπεκ μνημείο της Unesco
Παλιά Πόλη στο Λούμπεκ

Ο Καθεδρικός Ναός της μεσαιωνικής αυτής πόλης χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και είναι ένα από τα παλαιότερα μνημεία στο Λίμπεκ.Το επιβλητικό Lübecker Rathaus από το 1230 είναι ένα από τα πιο όμορφα δημαρχεία της χώρας και φωτίζεται εντυπωσιακά το βράδυ.

Η εκκλησία της Αγίας Μαρίας δεσπόζει στον ορίζοντα της Λίμπεκ με τους πύργους της να ξεπερνούν τα 120 μέτρα. Χτίστηκε πριν 700 περίπου χρόνια σε γοτθικό ρυθμό και οι έντεκα καμπάνες της αντηχούν σε όλη την πόλη. 

Η πύλη Holstentor είναι μια από τα δύο εναπομείναντες πύλες που έχουν διασωθεί.

Χτίστηκε μεταξύ 1464 και 1478 και θεωρείται σύμβολο του Λίμπεκ με τους επιβλητικούς πύργους της και την τοξωτή είσοδο.

Λούμπεκ Γερμανία
Το Λούμπεκ από ψηλά
Το Λούμπεκ της Γερμανίας από ψηλά

Η δεύτερη διασωθείσα πύλη Burgtor βρίσκεται στην παλιά πόλη και χτίστηκε το 1444. Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το νοσοκομείο Heiligen-Geist του 13ου αιώνα θαυμάζοντας τους όμορφους πυργίσκους του που φτάνουν ως τον ουρανό.

epirusblog.gr
5 of 5
Λούμπεκ: Η μαγευτική «βασίλισσα» της Βαλτικής μάς προ(σ)καλεί να τη γνωρίσουμε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 33881401124993302
Σχόλια
item