Κηδεία Πρίγκιπα Φίλιππου: Τα δάκρυα του Κάρολου λίγο πριν το «ύστατο χαίρε» στον πατέρα του Κηδεία Πρίγκιπα Φίλιππου: Τα δάκρυα του Κάρολου λίγο πριν το «ύστατο χαίρε» στον πατέρα του | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κηδεία Πρίγκιπα Φίλιππου: Τα δάκρυα του Κάρολου λίγο πριν το «ύστατο χαίρε» στον πατέρα του

Συγκλονισμένος ο Πρίγκιπας Κάρολος στο «τελευταίο αντίο» προς τον πατέρα του.

Η Μεγάλη Βρετανία θρηνεί το χαμό του Πρίγκιπα Φίλιππου, με τον γιο του, Πρίγκιπα Κάρολο, να συνοδεύει συγκλονισμένος το φέρετρο του πατέρα του.

Ο Κάρολος, απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό να βουρκώνει και να δακρύζει, «σπάζοντας» το συνήθως ανέκφραστο προφίλ του.

Άλλωστε, ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχε φωνάξει τον Κάρολο στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, όπου του είχε εκμυστηρευτεί την τελευταία του επιθυμία, η οποία δεν ήταν άλλη από το να προσέχει την μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ.

Συγκλονισμένος ο Πρίγκιπας Κάρολος

«Αγκάλιασε» το φέρετρο του Φίλιππου η ελληνική σημαία

Στην τελετή υπάρχει και ελληνικό στοιχείο, λόγω της καταγωγής του δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα.

Το φέρετρο του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ - που έφυγε από τη ζωή στα 99 του χρόνια- είναι τυλιγμένο με την προσωπική σημαία του, που έχει και ελληνικό στοιχείο.

Η σημαία αυτή έχει τέσσερα διαφορετικά τμήματα. Επάνω αριστερά απεικονίζονται τρία λιοντάρια και καρδιές, από το δανέζικο οικόσημο. Δεξιά, υπάρχει ένας λευκός σταυρός σε μπλε φόντο, από την ελληνική σημαία.

Οι λευκές και μαύρες ρίγες που βρίσκονται κάτω αριστερά στη σημαία αντιπροσωπεύουν την οικογένεια Μαουντμπάτεν και δεξιά υπάρχει ένα κάστρο, για το Εδιμβούργο του οποίου ήταν δούκας ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Ο γαλανόλευκος σταυρός
Το φέρετρο που μετέφερε την σορό του πρίγκιπα Φίλιππου τοποθετήθηκε πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο Land Rover για την βασιλική πομπή που κατέληξε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.
epirusblog.gr
5 of 5
Κηδεία Πρίγκιπα Φίλιππου: Τα δάκρυα του Κάρολου λίγο πριν το «ύστατο χαίρε» στον πατέρα του
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5548569098535273467
Σχόλια
item