Ενδεχόμενη συνάντηση των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας για το Ντονμπάς

Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας ενδέχεται να έχουν μία συνάντηση για να συζητήσουν τις κλιμακούμενες εντάσεις σχετικά με το Ντονμπάς, την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα, ο Ολέκσι Αρεστόβιτς, σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας της ουκρανικής ομάδας επικοινωνίας για το Ντονμπάς.

«Θα είναι συνάντηση της Τρόικας της Νορμανδίας, που αποτελείται από τη Γαλλία, τη Γερμανία καιτ ην Ουκρανία…, Νομίζω ότι η (συνάντηση) είναι ζήτημα μιας εβδομάδας, λιγότερο ή περισσότερο» δήλωσε ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό Ukraina 24.

Όπως υποστήριξε, το Κίεβο δεν αναμένει κάτι σημαντικό από τη συνάντηση της Ομάδας των συμβούλων της ομάδας Νορμανδία 4, η οποία στο σύνολό της συμπεριλαμβάνει και τη Ρωσία, που έχει προγραμματιστεί για την 14η Απριλίου.

Η εφημερίδα «KyivPost» ανέφερε χθες, επικαλούμενη τον πρεσβευτή της Γαλλίας στο Κίεβο, ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι θα επισκεφτεί το Παρίσι, αργότερα μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει την τρέχουσα κλιμάκωση στο Ντονμπάς με το Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

epirusblog.gr
5 of 5
Ενδεχόμενη συνάντηση των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας για το Ντονμπάς
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8653718302266043312
item