Θεσπρωτία: Στα ...χαρακώματα! Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Θεσπρωτία: Στα ...χαρακώματα! Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Στα ...χαρακώματα! Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας καταδικάζει τις ενέργειες της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, που, όπως σημειώνεται σε σχετικό ψήφισμα, αποβλέπουν στην αναστολή των εργασιών κατασκευής του ποδηλατοδρόμου προς το Δρέπανο και στην αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δρέπανο, καθώς και της δυνατότητας του Δήμου να δημοπρατήσει τα καταστήματα ιδιοκτησίας του.

Και δηλώνεται ότι ο Δήμος δεν θα σταματήσει το έργο, ούτε τη δημοπράτηση των καταστημάτων.

Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας

 σχετικά με το σταμάτημα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας της κατασκευής του έργου του ποδηλατοδρόμου προς το Δρέπανο.

 ( απόφαση Δ.Σ. 54/2021 )

Σε συνέχεια των εγγράφων της ΟΛΗΓ Α.Ε. και της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας με τα οποία κάλεσαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας να σταματήσει την κατασκευή του έργου του ποδηλατοδρόμου προς το Δρέπανο, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Ομόφωνα Αποφασίζει:

1)    Καταδικάζει απερίφραστα τις πράξεις της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας και της Διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. οι οποίοι με πρόσχημα την μη νομιμότητα του δρόμου Ηγουμενίτσας – Δρεπάνου, ζητούν την αναστολή των εργασιών κατασκευής του ποδηλατοδρόμου προς το Δρέπανο. Ενός έργου που κατασκευάζεται έχοντας όλες τις αδειοδοτήσεις, πάνω σε έναν νομίμως κατασκευασμένο προ 50ετίας δρόμο.

2)    Καταδικάζει τις πράξεις της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας και της Διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. με τις οποίες αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δρέπανο, καθώς και τη δυνατότητα του Δήμου να δημοπρατήσει τα καταστήματα ιδιοκτησίας του.

3)    Δηλώνει ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση του έργου, το οποίο η τοπική κοινωνία περιμένει με ανυπομονησία και το οποίο θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς και την ασφαλή μετάβαση στην παραλία του Δρεπάνου.

4)    Δηλώνει ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στη δημοπράτηση των καταστημάτων ιδιοκτησίας του στο Δρέπανο.

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στους Υπουργούς Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και να δημοσιευθεί στα ΜΜΕ.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Στα ...χαρακώματα! Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3200854786198432067
Σχόλια
item