Θεσπρωτία: Πως θα γίνει η άρση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού και στη Θεσπρωτία Θεσπρωτία: Πως θα γίνει η άρση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού και στη Θεσπρωτία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Πως θα γίνει η άρση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού και στη Θεσπρωτία

Η άρση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού θα γίνει και στη Θεσπρωτία σταδιακά. 

Το Πάσχα δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις και θα εορταστεί στα σπίτια, ωστόσο μετά θα αρχίσει το "άνοιγμα". 

Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 23:00. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με τεστ. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι πλέον διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορονοϊό. «Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. 

Αλλά υπάρχουν δίπλα μας και νέοι σύμμαχοι: Οι εμβολιασμοί, τα self-test, αλλά και ο καλύτερος καιρός μάς κάνουν αισιόδοξους ότι η πρωτοφανής αυτή περιπέτεια τελειώνει», είπε προσθέτοντας ότι η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. 

Σύμφωνα με τον ίδιο έστω και αργά, ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί, αλλά «το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. «Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας», είπε.

Από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test. 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Πως θα γίνει η άρση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού και στη Θεσπρωτία
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4888467320805676501
Σχόλια
item