Βασιλακόπουλος: Θα έχουμε μικρή αύξηση κρουσμάτων το Πάσχα

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το Πάσχα έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, συμβουλεύοντας τον κόσμο οι συναθροίσεις να γίνονται σε μπαλκόνια και με μικρό αριθμό ατόμων.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βασιλόπουλος εξήγησε ότι «η λύση είναι το εμβόλιο και το καλύτερο είναι αυτό που είναι διαθέσιμο. Είναι εγκληματικό να αλλάζουμε τα εμβόλια μήπως μας τύχει το καλό. 

Να μην φοβάται ο κόσμος. Να πάει να εμβολιαστεί μαζικά», προσθέτοντας ότι μία εργασία από την Σκωτία που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet έδειξε ότι μειώθηκαν κατά 90% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μόνο με μία δόση των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca.

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου υπογράμμισε πως δεν δημιουργεί κίνδυνο και ότι αξίζουν συγχαρητήρια και στους ανθρώπους του εμπορίου και στους πελάτες που τηρούν τους κανόνες,

Όπως εξήγησε είναι υγειονομικά είναι σωστό γιατί αν δεν πήγαιναν στο λιανεμπόριο και δεν δούλευαν οι άνθρωποι θα ήταν μέσα στα σπίτι ο ένας στο σπίτι του άλλου με αποτέλεσμα την αύξηση της μεταδοτικότητας και επίσης ο άνθρωπος που δουλεύει πλέον βλέπει ότι υπάρχει ελπίδα, φως και είναι πιο εύκολο με καλή ψυχολογία να πειθαρχεί και στα μέτρα.

epirusblog.gr
5 of 5
Βασιλακόπουλος: Θα έχουμε μικρή αύξηση κρουσμάτων το Πάσχα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8706714586366072026
item