Κρίσιμη εβδομάδα για τα σχολεία -«Κλειδώνει» η ημερομηνία για το άνοιγμα των λυκείων Κρίσιμη εβδομάδα για τα σχολεία -«Κλειδώνει» η ημερομηνία για το άνοιγμα των λυκείων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κρίσιμη εβδομάδα για τα σχολεία -«Κλειδώνει» η ημερομηνία για το άνοιγμα των λυκείων

Κορυφώνεται η αγωνία για την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων, κάτι που θα κριθεί από την πορεία των κρουσμάτων και τα self tests.

Τα σχολεία αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, μετά το «πράσινο φως»που δόθηκε για το λιανεμπόριο. Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το «κλειδί» για το άνοιγμα των σχολείων θα είναι τα self tests, τα οποία από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να χορηγούνται στους πολίτες, από τα φαρμακεία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, υποστήριξε, σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα λύκεια, λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ερωτηθείς για το σενάριο επαναλειτουργίας στις 12 Απριλίου -το οποίο ανέφερε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη- ο κ. Σκέρτσος είπε ότι «αυτό (το σενάριο) θα συζητηθεί στην επιτροπή και θα αποφασιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Ο Άκης Σκέρτσος επανέλαβε ότι τα self tests θα είναι το μεγάλο «όπλο» για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και σημείωσε ότι τα τεστ που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά «θα είναι ελεγμένα και εγκεκριμένα» καθώς «κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή επισήμανε για τα σχολεία ότι «η δική μας πρωτοβουλία είναι να επανέλθουμε ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες, στην δια ζώσης εκπαίδευση.

Όμως επειδή φαίνεται ότι αυτό θα γίνει σταδιακά, θα γίνει με προτεραιότητα στα Λύκεια και μετά στα Γυμνάσια και αργότερα στα υπόλοιπα σχολεία. Πρώτα θα ανοίξουν τα Λύκεια».


epirusblog.gr
5 of 5
Κρίσιμη εβδομάδα για τα σχολεία -«Κλειδώνει» η ημερομηνία για το άνοιγμα των λυκείων
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2232104866322229409
Σχόλια
item