Κυρώσεις Μπάιντεν κατά της Ρωσίας – Απέλαση δέκα διπλωματών Κυρώσεις Μπάιντεν κατά της Ρωσίας – Απέλαση δέκα διπλωματών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κυρώσεις Μπάιντεν κατά της Ρωσίας – Απέλαση δέκα διπλωματών

Σειρά οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και την απέλαση δέκα ρώσων διπλωματών ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε απάντηση των κυβερνοεπιθέσεων και της ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ του 2020 που αποδίδονται στην Μόσχα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που θα επιτρέψει την επιβολή και νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας ώστε να προκληθούν «στρατηγικές και οικονομικές συνέπειες» εις βάρος της, «εάν συνεχίσει ή ευνοήσει την κλιμάκωση των ενεργειών διεθνούς αποσταθεροποίησης», προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στήριξη από το ΝΑΤΟ

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ εκφράζουν με ανακοίνωσή τους την υποστήριξή τους προς την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να απελάσει δέκα ρώσους διπλωμάτες.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ εκφράζουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους στην Σύμμαχό τους, τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την ανακοίνωση των μέτρων που απαντούν στις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες της Ρωσίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ατλαντική Συμμαχία.

epirusblog.gr
5 of 5
Κυρώσεις Μπάιντεν κατά της Ρωσίας – Απέλαση δέκα διπλωματών
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5472494102750254194
Σχόλια
item