Μήπως αυτό φρενάρει τη δημιουργικότητά σας;

Αν πιστεύετε πως έχετε χάσει τη δημιουργικότητα, την όρεξη και την παραγωγικότητά σας, τότε σκεφτείτε μήπως κάνετε κάτι από τα παρακάτω:

Δεν εστιάζετε σε έναν και μοναδικό στόχο.

Είναι πιο εύκολο να πετύχετε και να μην αποπροσανατολιστείτε όταν εστιάζετε σε μία μόνο δραστηριότητα και προσπαθείτε να την ολοκληρώσετε με επιτυχία. 

Όταν έχετε έναν και συγκεκριμένο στόχο, είναι πιθανότερο να “κατεβάσετε” και περισσότερες ιδέες και να είστε περισσότερο δημιουργικοί. 


Δεν ασκείστε.

Η καλή φυσική κατάσταση και η άσκηση θα σας βοηθήσει να νιώσετε σωματική αλλά και πνευματική ευεξία και θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ψυχική σας ανάταση. 

Βάλτε στην καθημερινότητά σας την γυμναστική για να δώσετε ένα boost στα επίπεδα ενέργειάς σας, αλλά και για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Η σωματική ευεξία, ιδιαίτερα αν κάνετε καθιστική εργασία, είναι ένας καθοριστικός παράγοντας βελτίωσης της δημιουργικότητάς σας.

Ασχολείστε συνέχεια με μια οθόνη.

Η τεχνολογία έχει κυριαρχήσει στις ζωές μας, συνιστώντας σημαντικό εργαλείο και για την εργασία μας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα από αυτή. 

Όταν είμαστε όλη την ημέρα μπροστά από μία οθόνη και κάνουμε scroll down στα social media, το πιο πιθανό είναι να χάσουμε την έμπνευσή μας και να γίνουμε ένα με τον virtual κόσμο. Προσπαθήστε να κάνετε ένα break από τις οθόνες και τα social media και αξιοποιήστε τον ελεύθερό σας χρόνο σε άλλες δραστηριότητες.


Δεν δραστηριοποιείστε. 

Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να στερήσει την δημιουργικότητά σας είναι η «ακινησία». Γράφοντας τη λέξη ακινησία, εννοούμε πως δεν είναι καλό να μην έχετε χόμπι ή δραστηριότητες και να βγαίνετε μονάχα για καφέ μετά τη δουλειά. 

Δοκιμάστε νέα πράγματα, για να αποκτήσετε καινούργιες εμπειρίες, να αμβλύνετε τους ορίζοντές σας και να αυξήσετε παράλληλα τα επίπεδα δημιουργικότητάς σας. Οι ιδέες γεννιούνται άλλωστε μέσα από νέες περιπέτειες και εμπειρίες!

 

epirusblog.gr
5 of 5
Μήπως αυτό φρενάρει τη δημιουργικότητά σας;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 830343586128908154
item