Άρτα: Β. Ψαθάς - «Το Σέλτσο είναι ιερός τόπος θυσίας και μνημείο της Ορθοδοξίας» Άρτα: Β. Ψαθάς - «Το Σέλτσο είναι ιερός τόπος θυσίας και μνημείο της Ορθοδοξίας» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Β. Ψαθάς - «Το Σέλτσο είναι ιερός τόπος θυσίας και μνημείο της Ορθοδοξίας»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, με αφορμή τη χθεσινή Ημέρα Μνήμης της θυσίας των Σουλιωτών στο Σέλτσο, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Μάχη του Σέλτσου και η τελευταία θυσία των Σουλιωτών το 1804, είναι ένα δεύτερο Ζάλογγο, τραγικότερο ίσως αλλά σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό. 

Ένα βαρύ τίμημα που πλήρωσε ο Ελληνισμός στη μάχη για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, καθώς από τους 1400 περίπου Σουλιώτες που κατέφθασαν στην Ιερά Μονή που υπήρχε στο Σέλτσο διασώθηκαν μόνο 65.

Το Σέλτσο, ιερός τόπος θυσίας αλλά και μνημείο της Ορθοδοξίας στέκει σκαρφαλωμένο στις πλαγιές της Πίνδου, ατάραχος μάρτυρας της Ιστορίας.

Είναι χρέος μας η διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης ώστε να μεταφέρουμε στις νέες γενιές όχι μόνο τα ιστορικά γεγονότα αλλά και τις αξίες και τις αρχές που ήταν ο σπόρος για την επανάσταση του 1821 και την Απελευθέρωση».


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Β. Ψαθάς - «Το Σέλτσο είναι ιερός τόπος θυσίας και μνημείο της Ορθοδοξίας»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 9033402963596294378
Σχόλια
item