Θεσπρωτία: Εργάτης έχασε το χέρι του σε ατύχημα, τι αναφέρει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο του νομού Θεσπρωτία: Εργάτης έχασε το χέρι του σε ατύχημα, τι αναφέρει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο του νομού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Εργάτης έχασε το χέρι του σε ατύχημα, τι αναφέρει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο του νομού

Σε ανακοίνωσή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσπρωτίας αναφέρει ότι σημειώθηκε εργατικό ατύχημα στη Θεσπρωτία.

Όπως διευκρινίζεται "το εργατικό ατύχημα έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Απρίλη, όταν κατά τη διάρκεια συντήρησης των μηχανημάτων σε λατομείο εξόρυξης αδρανών υλικών στην Ψάκα Παραμυθιάς, μπήκε σε λειτουργία ο ταινιοδρόμος του μηχανήματος με αποτέλεσμα ο συνάδελφος μας να χάσει το χέρι του".

Τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη  στο συνάδελφό τους και στην οικογένειά του και του εύχονται ταχεία ανάρρωση.

Ακόμη σημειώνεται, μεταξύ άλλων ότι για τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα "δεν φταίει ούτε η «κακιά στιγμή» ούτε η κακιά τύχη. 

Είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης των ουσιαστικών και αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και της εντατικοποίησης της εργασίας. 

Είναι το κυνήγι του κέρδους, που οδηγεί στη μη λήψη και τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας της ζωής των εργαζομένων για να προχωράνε τα έργα της εργοδοσίας απρόσκοπτα. 

Απαιτούμε να παρθούν μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων τόσο στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, όσο και συνολικά σε όλους τους χώρους δουλειάς στο νομό μας, με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης".

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Εργάτης έχασε το χέρι του σε ατύχημα, τι αναφέρει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο του νομού
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2365063275134584864
Σχόλια
item