Πρέβεζα: Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη στο Ισόγειο της Θεοφανείου Αίθουσας Τέχνης

“Όταν διαβάζουμε, το μυαλό μας βγάζει φτερά.

Όταν γράφουμε, τα δάχτυλά μας τραγουδούν”  περιγράφει στο μήνυμά  της για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη  Νεότητα ( ΙΒΒΥ), το οποίο  φτάνει κοντά μας  με τη φροντίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ και  τη  συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. 

Συντροφιά με ένα βιβλίο λοιπόν!

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία μας έχει ενώσει και συνάμα μας έχει αποξενώσει , το βιβλίο θα είναι πάντα μια αφορμή ο κόσμος να γίνει καλύτερος.

Να συντροφεύει τα καλοκαίρια  και τους χειμώνες μας, να γίνεται το ταξίδι και η οδός των δικών μας ονείρων  και κάθε σελίδα του να κάνει την καρδιά να χτυπά πιο δυνατά.

Ο Δήμος Πρέβεζας στηρίζοντας   έμπρακτα το δικαίωμα και την σπουδαιότητα της πρόσβασης  κάθε παιδιού στον   “αστερισμό” του βιβλίου διαμορφώνει το ισόγειο της “Θεοφανείου” αίθουσας Τέχνης σε χώρο  όπου θα στεγάσει την Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη  της   Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης “Γυμνασιάρχης   Χρήστος Κοντός”.

Ένα έργο πνοής για τα παιδιά της Πρέβεζας, ένα έργο που θα στεγάσει τις δημιουργικές τους ανησυχίες, τα όνειρά τους, τις ανάγκες τους για πρόσβαση στο καλό παιδικό βιβλίο και τη φιλαναγνωσία, σε λίγο καιρό θα είναι πραγματικότητα.

 Επιπλέον η δημιουργία ξεχωριστής παιδικής-εφηβικής βιβλιοθήκης, θα αποδεσμεύσει χώρο στο κεντρικό κτίριο της Βιβλιοθήκης για να εκτεθεί όλη η πλούσια συλλογή της που αυτή στιγμή παραμένει σε κιβώτια λόγω της έλλειψης χώρου. 

Γιατί   “ όταν μοιραζόμαστε λέξεις, οι φωνές μας  γίνονται η μουσική του μέλλοντος, ειρήνη, χαρά και φιλία,μια μελωδία ελπίδας” .

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη στο Ισόγειο της Θεοφανείου Αίθουσας Τέχνης
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2943630432504882568
item