Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) για το «ξεστοκάρισμα» του Τσίπρα: «Είναι λάθος να στεκόμαστε σε μια λέξη»

O Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται από τις ψύχραιμες φωνές στην αξιωματική αντιπολίτευση και επιχείρησε σήμερα να διορθώσει το κλίμα μετά την αρνητική φράση του Αλέξη Τσίπρα για «ξεστοκάρισμα» του εμβολίου AstraZeneca.

Mιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος» για τα εμβόλια της AstraZeneca, ο κ. Ζαχαριάδης επέμεινε ότι «είναι λάθος να στεκόμαστε σε μια λέξη».

«Η πολιτική και οι πολιτικοί πρέπει να κρίνεται και να κρίνονται από αυτό το οποίο θέλουν να εκφράσουν συνολικά. Δεν θεωρώ ότι έκανε λάθος, θεωρώ ότι είναι λάθος να στεκόμαστε σε μια λέξη, ενώ έχουμε ένα πλέγμα μιας διαδικασίας η οποία προχωρά πιο αργά σε σχέση με αυτό το οποίο θα θέλαμε και έχουμε την πανδημία εκτροχιασμένη», είπε ο κ. Ζαχαριάδης για να δικαιολογήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί να στεκόμαστε στο γεγονός ότι 28 Απριλίου έχουμε 90 νεκρούς την ημέρα, 3.500 κρούσματα περίπου, 800 διασωληνωμένους, και ενώ γνωρίζουν όλοι και τη θετική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης και στα μέτρα προστασίας και στον εμβολιασμό, μια φράση που ειπώθηκε την πιέζουμε και την πιέζουμε ότι ο Τσίπρας δεν βοηθάει κ.λπ. Με συγχωρείτε, αυτό είναι τοξικότητα», πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, για «ξεστοκάρισμα» του εμβολίου της AstraZeneca με τους 30-40 ετών, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων και έντονες επικρίσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Δεν αισθάνομαι ότι θα κάνω ένα εμβόλιο από το στοκ. Θα κάνω το ίδιο εμβόλιο που έκανε η κ. Μέρκελ, θα κάνω το ίδιο εμβόλιο που έκανε ο κ. Ντράγκι, θα κάνω το ίδιο εμβόλιο που έκανε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου και καλά θα έκανε ο κ. Μητσοτάκης να πάρει, αν έχει μείνει κανένας ανεμβολίαστος υπουργός και γενικός γραμματέας, και να τους εμβολιάσει όλους με AstraZeneca. 

Θα κάνω το ίδιο εμβόλιο που έκανε ο κ. Μόσιαλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 36χρονος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ένα από τα λίγα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρόθεση να βοηθήσει, με το παράδειγμα και τον λόγο τους, το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Λίγο αργότερα, μάλιστα, ο κ. Ζαχαριάδης ανήρτησε την ειδοποίηση για τον εμβολιασμό του και τάχθηκε αναφανδόν υπέρ:

Εμβολιαζόμαστε εμείς, οι οικογένειές μας, οι φίλοι μας. Η επιστήμη θα νικήσει την πανδημία, οι θεωρίες συνωμοσίας και οι δεισιδαιμονίες θα ηττηθούν. Η πανδημία είναι η ευκαιρία της σαρωτικής νίκης της επιστήμης και του ορθού λόγου κόντρα στις δοξασίες.
Image
719
243
Share this Tweet


epirusblog.gr
5 of 5
Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) για το «ξεστοκάρισμα» του Τσίπρα: «Είναι λάθος να στεκόμαστε σε μια λέξη»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4815405029377596251
item