Γιάννενα: Διχασμένοι οι συνδικαλιστές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Διχασμένος εμφανίζεται ο συνδικαλιστικός κόσμος της χώρας ενόψει του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την ερχόμενη Τρίτη, 4 Μαΐου, όμως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ επέλεξε να κηρύξει απεργία δύο μέρες αργότερα, την Πέμπτη, 6 Μαΐου.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων του Δημοσίου τομέα στην κινητοποίηση της 6ης Μαΐου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 10 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία, τονίζοντας πως από την κυβέρνηση επιχειρείται η κατάργηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Πυρετωδώς ετοιμάζεται και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για την κινητοποίηση της 6ης Μαΐου. Στον προγραμματισμό των συνδικαλιστικών οργανώσεων ξεχωρίζει η επίσκεψη σε βιομηχανίες της περιοχής με ομιλίες και παρουσίαση έκθεσης φωτογραφίας για την Πρωτομαγιά και της εργατικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος.

«Ρήγμα» στο ΕΚΙ

Ωστόσο και στο ΕΚΙ διαπιστώνεται «ρήγμα», καθώς η παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία» ανακοίνωσε χθες ότι θα τιμήσει την Πρωτομαγιά στις 4 Μαΐου, δίνοντας ραντεβού ώρα 11 π.μ. στο μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου.

 «Πιστοί στο ραντεβού μας για όλους τους εργαζόμενους του εργατικού κινήματος θα είμαστε και πάλι μπροστά την 4η Μάη για να τιμήσουμε και να διεκδικήσουμε για όλους και με όλους και όχι με τους περιθωριακούς και τους εκφραστές και εντολοδόχους του ΚΚΕ αλλά και ούτε με αυτούς που μετέτρεψαν την Εργατική πρωτομαγιά σε αργία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Διχασμένοι οι συνδικαλιστές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4871781139783125819
item