Άρτα: Πρόταση για αλλαγή στη χρήση αξιοποίησης του Ξενία Άρτας απο την Λέσχη Αρτινών Άρτα: Πρόταση για αλλαγή στη χρήση αξιοποίησης του Ξενία Άρτας απο την Λέσχη Αρτινών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Πρόταση για αλλαγή στη χρήση αξιοποίησης του Ξενία Άρτας απο την Λέσχη Αρτινών

Τέσσερις μήνες μετά την ίδρυσή της η Λέσχη Αρτινών προτείνει την αλλαγή στη χρήση της αξιοποίησης του Ξενία Άρτας εντός του ΕΣΠΑ για την δημιουργία Δωματίων Φιλοξενίας, κατά το πρότυπο της Ναυπάκτου.

Η πρόταση


«Με υπομονή και επιμονή στον στόχο να αποκτήσει το Ξενία της Άρτας την παλιά του αίγλη, να γίνει και πάλι το τοπωνύμιο της πόλης, αλλά και να στηρίξει την τουριστική προοπτική της Άρτας, η Λέσχη Αρτινών κατεβάζει σήμερα μια πρόταση μακρόπνοη και εφικτή, ενταγμένη στα νέα δεδομένα που αφορούν στην εκμετάλλευση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός, για δημιουργία Βιβλιοθήκης και Ωδείου στον χώρο, αφενός δεν εξασφαλίζει την βιωσιμότητα των χρήσεων αυτών, σε βάθος χρόνου, αφετέρου δεν αποδίδει οικονομικά ούτε στην πόλη, ούτε στον δήμο, προτείνουμε την αλλαγή χρήσης εντός του πλαισίου χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για την δημιουργία Δωματίων Φιλοξενίας, κατά το πρότυπο της Ναυπάκτου.

Οι πόροι του ΕΣΠΑ, είναι σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία εφόσον υπάρξει αυτού του είδους και του σκοπού αλλαγή χρήσης και δεν επιμείνουμε στα σχέδια για άδεια κουφάρια που και απαιτούν μεγάλα ποσά για συντήρηση και δεν εγγυώνται καμία απόδοση.

Σύμφωνα με την πρόταση της Λέσχης Αρτινών, αντί για την δημιουργία μιας δεύτερης βιβλιοθήκης και ενός ακόμη Ωδείου, θα δημιουργηθούν χώροι φιλοξενίας, που θα μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Δήμος, ενώ αν αποτύχουν οι άλλες χρήσεις, μπορεί εύκολα να μετεξελιχθεί σε ξενοδοχείο.

Πιστεύοντας πως αυτή είναι η βέλτιστη λύση για την Άρτα και τους Αρτινούς κι ελπίζοντας να τελεσφορήσει, καλούμε όλους σε συλλογή υπογραφών, ώστε να προχωρήσουμε στην κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης προς το Δήμο Αρταίων με σκοπό να τεθεί στο Δημοτικό συμβούλιο.

Διεκδικώντας μια Άρτα με προοπτική και μέλλον, αποδεικνύουμε όλοι μας ότι παλεύουμε για την πόλη μας πέραν από κάθε σκοπιμότητα, μακριά από οποιοδήποτε όφελος και πάνω από τις κομματικές μας επιλογές...»

Πηγή: maxitisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Πρόταση για αλλαγή στη χρήση αξιοποίησης του Ξενία Άρτας απο την Λέσχη Αρτινών
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3834345229214255304
Σχόλια
item