Ο Δένδιας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τη «μάχη» με Ερντογάν-Τσαβούσογλου Ο Δένδιας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τη «μάχη» με Ερντογάν-Τσαβούσογλου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Δένδιας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τη «μάχη» με Ερντογάν-Τσαβούσογλου

To Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενημέρωσε ο Νίκος Δένδιας για τα ταξίδια που είχε τις τελευταίες ημέρες σε ΛιβύηΤουρκία και Αίγυπτο, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών. 

Το συμβούλιο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω της πανδημίας. 

Όπως είναι γνωστό, τα όσα διεμείφθησαν κατά τη συνέντευξη Τύπου των κ.κ Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα, απασχόλησαν το σύνολο του ευρωπαϊκού Τύπου- καθώς ο Νίκος Δένδιας απάντησε στις αρχικές προκλήσεις του Τούρκου ομολόγου του, θέτοντας δημοσίως το σύνολο των παράνομων ενεργειών και πρακτικών της Άγκυρας. 

Η ενημέρωση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον κ. Δένδια αποσκοπεί στο να καταστεί σαφές πρώτον, ότι είναι η Τουρκία εκείνη που δεν επιδιώκει έναν συντεταγμένο διάλογο για τις θαλάσσιες ζώνες με την Ελλάδα και δεύτερον, ότι η επιδίωξη της Τουρκίας είναι να διαχωρίσει τον ελληνοτουρκικό διάλογο από το πλέγμα των ευρωτουρκικών σχέσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, έγινε δεκτός και από τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος -μεταξύ άλλων- ζήτησε να γίνει «χωρίς ενδιαμέσους» ο ελληνουρκικός διάλογος. 

Παράλληλα, την επομένη της επίσκεψης Δένδια στην Άγκυρα, ο κ. Τσαβούσογλου μετέβη στα κατεχόμενα για συνομιλίες με την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων ενόψει της Πενταμερούς - και στις δηλώσεις του τάχθηκε εναντίον της παρουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις συνομιλίες για το Κυπριακό, παρά το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μέλος της Ένωσης.
epirusblog.gr
5 of 5
Ο Δένδιας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τη «μάχη» με Ερντογάν-Τσαβούσογλου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3741249563524738833
Σχόλια
item