Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των Αποδήμων Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των Αποδήμων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των Αποδήμων

Κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, το νομοσχέδιο για την κατάργηση όλων των αυστηρών περιορισμών στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους.

Από τις πρώτες τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην Βουλή, διαφαίνεται ότι θετικά προσεγγίζουν την νομοθετική κυβερνητική πρωτοβουλία οι ΚΟ ΝΔ, Κινήματος Αλλαγής και Ελληνικής Λύσης ενώ το ΚΚΕ επιμένει στην διατήρηση των περιορισμών. 

Το άθροισμα των τριών κομμάτων οδηγεί σε πλειοψηφία 190 βουλευτών, ωστόσο σύμφωνα με το Σύνταγμα για την άμεση εφαρμογή αλλαγών στην εκλογική νομοθεσία απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι.

Το νομοσχέδιο υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών και Εξωτερικών, περιλαμβάνει δύο άρθρα. Το πρώτο προβλέπει την άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού και το δεύτερο την έναρξη ισχύος.

Δείτε ΕΔΩ το Σχέδιο Νόμου.

Δείτε ΕΔΩ την ανάλυση των Συνεπειών της Ρύθμισης.

Δείτε ΕΔΩ την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

epirusblog.gr
5 of 5
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των Αποδήμων
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3281979745400895754
Σχόλια
item