Γιάννενα: Οι άλλοι ναι, εμείς... όχι Γιάννενα: Οι άλλοι ναι, εμείς... όχι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Οι άλλοι ναι, εμείς... όχι

Μετά την Κόρινθο και τα Τρίκαλα ένα ακόμη στρατόπεδο, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, αποδίδεται στην κοινωνία. Πρόκειται για το πρώην στρατόπεδο Π. Μελά, αφού υπογράφεται η προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υπουργείου Πολιτισμού που θα το μετατρέψει μέχρι το 2023 σε Μητροπολιτικό Πάρκο. 

"Όλα έγιναν με επιτάχυνση των διαδικασιών, αναγνωρίζοντας την υψηλή αναγκαιότητα για την αξιοποίηση του χώρου και την απόδοση σε κατοίκους και επισκέπτες  με ελεύθερους χώρους πρασίνου και κοινωφελών χρήσεων καθώς και την ανάδειξή του ως τόπου ιστορικής και κοινωνικής μνήμης. Καταλυτική ήταν η συμβολή του Πρωθυπουργού  και της Υπουργού Πολιτισμού", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Εμείς εδώ ακόμη "ψαχνόμαστε", έχοντας αναπτύξει μια κανονική "βιομηχανία ανακοινώσεων" από όλους τους πιθανούς και απίθανους φορείς για το ποιος έχει την ευθύνη που το Βελισσάριο παραμένει ως έχει, αν  υπήρξε ποτέ επίσημο αίτημα, ποιος τι και γιατί και... αποτέλεσμα μηδέν. 

Ένα "ανενεργό" σε μεγάλο βαθμό στρατόπεδο, στο καλύτερο σημείο της πόλης, με κτίσματα ιδιαίτερης αξίας εντός του, παραμένει όπως ήταν κοντά έναν αιώνα τώρα. Μήπως τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας;
    Το "Π. Μελά" στη Θεσσαλονίκη που γίνεται μητροπολιτικό πάρκο

SKEPTOMENOI POLITES
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Οι άλλοι ναι, εμείς... όχι
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3486731804566616798
Σχόλια
item