Πώς να πλένετε σωστά τα σεντόνια σας σύμφωνα με τους ειδικούς

Τα σεντόνια μπορούν να συσσωρεύουν τόσα πολλά πράγματα που δεν μπορείς να δεις, όπως νεκρά κύτταρα του δέρματος, ακάρεα σκόνης, μικρόβια και πρέπει να πλένονται τακτικά.

Η Carolyn Forte, διευθύντρια του εργαστηρίου καθαρισμού του Good Housekeeping Institute, μοιράζεται τις συμβουλές της για το σωστό πλύσιμο των σεντονιών.

«Το μεγαλύτερο διάστημα που μπορείς να περάσεις χωρίς να αλλάξεις τα σεντόνια σου είναι δύο εβδομάδες», λέει η Forte. 

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που καλό είναι να αποφύγεις:

Υπερφόρτωση του πλυντηρίου 

Μπορεί να είναι δελεαστικό να βάλεις όλα τα σεντόνια του σπιτιού σε ένα γύρο πλύσης, αλλά θα πρέπει να κάνεις ένα ζευγάρι τη φορά για να πλυθούν σωστά. «Τα σεντόνια πρέπει να κυκλοφορούν για να καθαριστούν σωστά», λέει η Forte. 

Χρήση λανθασμένης ρύθμισης

Η επιλογή ενός κύκλου βαρέων δεν είναι απαραίτητη. Είναι καλό να πλένεις τα σεντόνια σε κανονικό κύκλο. Αυτή η επιλογή είναι πιο ήπια και βραχύτερη από τις πιο βαριές και (ανάλογα με το μηχάνημα) θα προκαλέσει λιγότερο τσαλάκωμα.

Υπερβολικό στέγνωμα

Αν αφήσεις τα σεντόνια στο στεγνωτήριο περισσότερο από το συνηθισμένο, μπορεί να τα κάνει να συρρικνωθούν. «Η υπερβολική ξήρανση είναι σίγουρα ένα πρόβλημα», λέει η Forte και επισημαίνει: «Είναι καλύτερο να τα στεγνώσεις σε χαμηλή θερμοκρασία για το συντομότερο χρόνο. Αυτό ελαχιστοποιεί τη συρρίκνωση και βοηθά στη μείωση των τσαλακωμάτων».

Στέγνωμα μαζί με πετσέτες

«Τα σεντόνια στεγνώνουν γρηγορότερα από τις πετσέτες, οπότε όταν στεγνώσουν τα σεντόνια, οι πετσέτες πιθανότατα θα εξακολουθούν να είναι βρεγμένες», λέει η Forte.

epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να πλένετε σωστά τα σεντόνια σας σύμφωνα με τους ειδικούς
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2369123191455193908
item