Θεσπρωτία: Χτύπησε το κουδούνι στα Λύκεια της Θεσπρωτίας... Θεσπρωτία: Χτύπησε το κουδούνι στα Λύκεια της Θεσπρωτίας... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Χτύπησε το κουδούνι στα Λύκεια της Θεσπρωτίας...

Χτύπησε το κουδούνι, μετά από πολύ καιρό, τη Δευτέρα 12 Απριλίου λόγω της διακοπής των δια ζώσης μαθημάτων από τον κορωνοϊό και την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, και στα Λύκεια της Θεσπρωτίας.

Οι μαθητές, που προσήλθαν με τη σχολική κάρτα κορωνοϊού στο χέρι, ανέφεραν, στην πλειοψηφία τους, ότι χάρηκαν, αν και είναι ανασφαλείς για το τι πρόκειται να συμβεί και με τον κορωνοϊό και με τα μαθήματά τους,  από τη  τη φυσική τους παρουσία στα σχολεία, έστω και με self test και μέτρα προστασίας.

Ωστόσο οι ειδικοί περιμένουν να δουν τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, όσον αφορά στη διασπορά του ιού ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. 

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτικό το self test ακόμα και για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί.

Στο μεταξύ μετά το Πάσχα αναμένεται να συζητηθεί πότε και υπό ποια μέτρα θα ανοίξουν Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.


epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Χτύπησε το κουδούνι στα Λύκεια της Θεσπρωτίας...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6468020910175349483
Σχόλια
item